Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İmamoğlu: Üniversiteliler Yüz Yüze Eğitim İstiyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) çağrıda bulundu. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mart ayının sonuna geldik, YÖK hala sessiz. Milyonlarca üniversiteli ve aileleri artık eğitimin yüz yüze olmasını istiyor” dedi.

İmamoğlu’nun çağrısının nedeni, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerdi. Depremlerin ardından üniversiteler uzaktan eğitime geçmiş, KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. YÖK, uzaktan eğitim kararının nisan ayının başında değişeceğini belirtmişti.

Ancak İmamoğlu, YÖK’ün bu konuda sessiz kaldığını ve üniversitelilerin mağdur olduğunu savundu. İmamoğlu, “1 ay önce ‘Yüz yüze eğitime hazırız’ diyen kurumları açıklama yapmaya davet ediyorum” diye yazdı. İmamoğlu, daha önce de 22 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Eğitim yüz yüze / Sınavlar yüz yüze olmalı. Deprem bölgesindeki gençler dahil, milyonlarca üniversiteli genç okullarının açılmasını bekliyor” demişti.

İmamoğlu’nun çağrısına YÖK’ten henüz bir yanıt gelmedi. Üniversitelerin ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı merak ediliyor. 

ekrem imamoğlu üniversiteler yüz yüze eğitim