Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bize F-35'leri Vermemişler Umurumuzda mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bize F-35'leri vermemişler, F-16'larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bize F-35'leri vermemişler, F-16'larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı? Eğer ne yaptığımızı görmek istiyorlarsa Samsun'a gitsinler. Siz de şahit olacaksınız. Bizim insansız savaş uçağımızın 2023'te inşallah göklerde olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Zafer Meydanı'nda düzenlenen Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afyonkarahisar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği sözleri yerine getirdiğini iddia eden Oktay, "Peki önceden nasıl yaptırmıyorlardı? Şu silahı alırsın ama şurada kullanamazsın. Niye? O Benim teröristim. Şu tankı sana veririm ama şurada kullanamazsın. Niye? O benim senin üzerine saldığım bilmem ne ülkesi. Şu bilmem neyi veririm ama şurada kullanamazsın. Peki şimdi buna ihtiyacı olan bir Türkiye var mı? Savunma sanayisiyle dimdik ayakta mı? Bize F-35'leri vermemişler, F-16'larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı? Eğer ne yaptığımızı görmek istiyorlarsa Samsun'a gitsinler. TeknoFest'te Kızıl Elma'nın nasıl ayağa kalktığını görsünler. Siz de şahit olacaksınız. Bizim insansız savaş uçağımızın 2023'te inşallah göklerde olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz" diye konuştu.

Oktay, insanlı savaş uçağı yapımını da sürdürdüklerini belirterek, "İnşallah öyle bir zaman gelecek ki, çok uzun değil bu çok kısa, bugün bize şartlar koymaya çalışanlar kendileri sıraya girecekler; 'Bu teknolojileri nasıl yaptınız' diye. Şu anda İHA'larda SİHA'larda sıraya girmiş durumdalar mı? Yapabildiğimizi gösterdik mi? Daha iyisini yapar mıyız? Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, milletiyle birlikte yapar" dedi.

 

fuat oktay f-35 f-16 erdoğan