Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanı'mız, İsrail Zulmünü Bitirmeyle Alakalı Gecesini Gündüzüne Katıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin "Cumhurbaşkanı'mız İsrail zulmünü bitirmeyle alakalı gecesini gündüzüne katıyor" diye bir iddia öne sürdü.

Filistin'de yaşanan zulüm ve İsrail'in pervasızlığı sebebiyle bu bayramın buruk geçirildiğini söyleyen Oktay, "İsrail'in şu veya bu şekilde, herhangi bir şeyi bahane ederek; dünyayı başka şeylerle meşgul ederek 74 yıldır yaptığı bir zulümden bahsediyoruz" diye konuştu.

İslam dünyası, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere ilgili kurumları harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suçlu sadece İsrail değil; buna sessiz kalan ve bunu teşvik eden ülkeler de BM Güvenlik Konseyi dâhil ama özellikle İslam coğrafyasındaki ülkelerin yönetimleri ve başındakiler, doğrudan bu suça ortaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı'mız buradaki zulmü bitirmeyle alakalı gecesini gündüzüne katıyor. İnşallah sonuç alabilir ve bir adım daha öteye gideriz."

Erdoğan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İsrail Filistin Hamas İsrail saldırıları çatışmalar