'Cumhurbaşkanına Hakaret' İddiasıyla Gözaltına Alınan Liselilerden Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan liseliler açıklama yaptı.

Bugün iki liseli AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla okullarına yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da İki Lise Öğrencisi 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Suçlamasıyla Okullarından Gözaltına Alındı


Öğrenciler Eylül G. (16) ve Bedirhan G. (17) serbest bırakıldı. 

Sözcü'den Fırat Fıstık'a açıklamalarda bulunan liselilerden Eylül G. "Sabahtan beri bekliyoruz. Okula gittim tam derse girerken ailem aradı. Kantinde bekledim, oraya geldiler. 9.30’da okulumdan gözaltına alındım, derslerimin hiçbirine giremedim" dedi.

"Savcılık Kararı Olmadan Telefonlarımıza El Koyuldu"

Savcılık kararı bile olmadan telefonlarına el konulduğunu belirten Eylül G., "8 Mart eyleminin üzerinden iki ay geçti. Kadınlarla ilgili sloganlar atmıştım. Bu suçlama bir iftira. Sonuçta ben yolsuzluk yapmadım, hırsızlık yapmadım. Keşke o insanlara bunu yapsalar. Reşit olmadan, okulumdan bu şekilde alınmak üzücü" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan diğer liseli Bedirhan D. ise şöyle konuştu:

"Hiçbir Şey Söylemeden Telefonumu Aldılar"

"Sabah okuldaydım, üçüncü ders saati başlamak üzereydi. Ablam arayıp polislerin eve geldiğini söyledi. İlk önce inanmadım ‘şaka mı yapıyorsun?’ dedim. Sonra polisler okula geldi. Önce hiçbir şey demeden telefonumu aldılar.

"Siyasetçiler Böyle Şeyleri Kaldıracak Düzeyde Olmalı"

‘Ne için çağırdınız' dedim, ‘ifadenizi verirken öğrenirsiniz’ dediler. Yani ben savcılığa gelene kadar suçlamayı bile bilmiyordum. İfademi verdim.

Suçlamalar çok saçma. Öyle bir şey söylemiş olsam bile kimse için hakaret teşkil etmiyor. Özellikle siyasetçilerin böyle şeyleri kaldıracak düzeyde olması gerektiğini düşünüyorum."

cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına alınan liselilerden açıklama cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan bedirhan eylül