Cumhurbaşkanının Talimatı Emirdir Diyen Ebubekir Şahin Yeniden RTÜK Başkanı Oldu

TAKİP ET

Başkanlığı döneminde alınan kararlarla birçok tartışmaya sebep olan Ebubekir Şahin, iki yıllık görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde yeniden RTÜK başkanı seçildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlık seçim için bir araya geldi. RTÜK'te yapılan Başkanlık ve Başkan Vekilliği seçiminin ardından RTÜK Başkanlığına yeniden Ebubekir Şahin seçildi. Başkan Vekili ise Arif Fırtına oldu. 

Ebubekir Şahin daha önce "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat ve telkin olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimatları ve telkinleri devletin bütün organlarını ilgilendirir. Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz" sözleriyle gündem olmuştu.

Şahin'in görev süresi boyunca RTÜK’ün  FOX TV, TELE-1, KRT ve Halk TV’ye çeşitli cezalar vermesi tartışma konusu olmuştu. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “tarafsızlık” eleştirilerine konu olan kurulun 2020 yılı karnesini açıklamıştı. Taşcı’nın hazırladığı rapora göre, 2020 yılı boyunca iktidara yakın kanallara yalnızca 400 bin TL para cezası verilirken eleştirel yayın yapan kanallara ise bu durumun tam 25 katına denk düşen 10 milyon TL’lik ceza kesildi. 

ebubekir şahin rtük cumhurbaşkanının talimatı emirdir emirdir ebubekir şahin rtük