Cumhurbaşkanlığı Envanterine Kayıtlı Sekiz Uçak Bulunduğu Açıklandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP milletvekili Utku Çakırözer'in önergesine verdiği yanıt ile Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı’nın envanterindeki uçak sayısı bugüne kadar açıklanmamıştı. Sadece bir kişinin kullanımında 8 uçağın bulunmasını büyük israf olarak nitelendiren Çakırözer, "Böylesine bir krizde sadece Saray’ın 8 uçağının olması israftır, lükstür, savurganlıktır" dedi. Konuya ilişkin önergelere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konunun “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girdiğini" belirtirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise "Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

Sayısı açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı’na ait uçaklar, TBMM bütçe görüşmelerinde de gündeme gelmişti. CHP’li Çakırözer, görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, Cumhurbaşkanlığı’na ait uçak sayısını sordu. Oktay, Çakırözer’in sorusuna yazılı yanıt verdi. Oktay, verdiği yanıtta, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur" dedi. 

Aralarında Katar Emirliği’ne ait olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hediye edilen 400 milyon dolar değerindeki Boeing 747-8i tipi uçağın da bulunduğu uçakların her birinin yıllık bakım giderinin ise 800 bin dolar olduğu iddia ediliyor.

cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığı recep tayyip erdoğan recep tayyip erdoğan tayyip erdoğan rte fuat oktay uçak cumhurbaşkanı uçak erdoğan uçak tayyip uçak fuat oktay uçak