Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erdoğan'ın Uyuyakaldığı Anlar Üzerinden Altaylı'yı Hedef Aldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Daire Başkanı Gökhan Yücel, Erdoğan'ın uyuyakalması üzerine bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Fatih Altaylı'yı hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YouTube üzerinden yayımlanan ''AK Parti Teşkilatı ile Bayramlaşma'' başlıklı videosunda uyuyakalmasının yankıları sürüyor. 

Erdoğan'ın kısa süreliğine uyuduğu videonun ardından bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, videonun bilinçli olarak servis edildiğini ve birilerinin Erdoğan'a tuzak kurduğunu işaret ettiği yazısında, "Açık biçimde, çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine, zayıf göstermeye çalıştığına işaret eder" ifadelerini kullanmıştı.

Gereken Cevap Verilmezse Yalan Büyür

Altaylı'nın yazısını hedef alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Daire Başkanı Gökhan Yücel, özür beklediklerini belirterek, ''Habertürk'ü kınıyor, bir an evvel kendilerinden özür bekliyoruz" dedi.

Altaylı'nın kafasında bir senaryo uydurduğunu ve bu senaryo üzerinden algı operasyonu yürüttüğünü ifade eden Yücel, "Yalana gereken cevap verilmezse, ona karşı susulursa, sessiz kalınırsa, yalan büyür, palazlanır ve cesaretlenir. Şunu açıklıkla ifade etmek isteriz, Fatih Altaylı'nın yazısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği bayramlaşma programının canlı yayını esnasındaki insani bir durum üzerinden hiçbir şekilde kabul edilemez bir yalan senaryo uyduruldu. 

Yanı başındaki çalışma arkadaşlarına sorsa öğrenebileceği bir gerçeğe rağmen, Fatih Altaylı tarafından gün içinde bilahare yayınlanan ek yazı da algı operasyonunun devamı niteliğindedir. Şunun cevabını duymak istiyoruz, onun için böyle bir açıklama yapıyoruz. 'Canlı yayını bant çekip servis ettiler' diye Türkiye'nin en güzide iki kurumunu töhmet altında bırakmak, olayın doğrusu kendilerine devlet adabıyla anlatılmasına rağmen hata yaptıklarını kamuoyuna açıklayamamak, kabul etmemek ve sözde düzeltme yazısında yeni manipülasyonlara tevessül etmek, nasıl adlandırılabilir?" şeklinde konuştu.

 

akp recep tayyip erdoğan uyudu fatih altaylı habertürk cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı yücel gökhan özür