Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Gündem: Virüsle Mücadele, Libya, Doğu Akdeniz

TAKİP ET

Kabine, partili Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda artan vakalar karşısında yeniden tedbirlere dönüş ile Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alınacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP lideri Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor.

15.00'te başlayacak Kabine toplantısında gündemin öne çıkan üç başlığının ele alınması bekleniyor: Libya, Doğu Akdeniz ve Çin Virüsü ile mücadele.

Artan Covid-19 vakaları karşısında hükumetin yeniden tedbir kararları alıp almayacağı merak konusu. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da toplantıda mevcut veriler ve Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları üzerinden bir sunum yapması bekleniyor.

Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri sonrası artan gerilimin de Kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Akdeniz Fırtınası Tatbikatı, Fransa'nın tutumu, Almanya'nın arabuluculuk çabaları, Yunanistan'dan gelen açıklamalar değerlendirilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Libya'daki gelişmelere dair bir sunum yapacağı bilgisi verildi. Diğer yandan geçtiğimiz hafta Libya konusunu Rusya'daki yetkililerle görüşen heyetin raporu da değerlendirilecek. Erdoğan'ın da Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

cumhurbaşkanlığı kabinesi tayyip erdoğan koronavirüs tedbirler çin virüsü artan vakalar libya doğu akdeniz akdeniz fırtınası