Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 6 Ayda 151 Milyon TL Harcadı

TAKİP ET

EGM'nin mali tablolarına göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 6 ayda 151 milyon 162 bin TL harcadı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) mali tablolarına göre, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve aile bireyleri ile Cumhurbaşkanlığı mülklerini koruyan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ilk 6 ayında 151 milyon 162 bin TL harcadı.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın harcadığı para ise 54 milyon 226 bin TL olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, harcadığı bu bütçe ile Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığı geride bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın görev tanımı şu şekilde açıklanıyor:

“Başkanlık, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

erdoğan koruma cumhurbaşkanlığı koruma daire başkanlığı 6 ayda 151 milyon TL TBMM koruma daire başkanlığı açıklama mali tablo emniyet genel müdürlüğü EGM