Cumhurbaşkanlığı Korumalarınca Dövülen Avukatın Davasına Takipsizlik Kararı

TAKİP ET

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının evlendiği Çırağan Sarayı önündeki yolun trafiğe kapatılma sebebini sorduğu için cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun davasında takipsizlik kararı verildi.

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının nikahına şahitlik yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Çırağan Sarayı’nın önündeki caddenin bir bölümü trafiğe kapatılmıştı. Düğün için yol kapatıldığını öğrenen avukat Sertuğ Sürenoğlu, "Bir düğün için olur mu?" şeklinde tepki gösterince cumhurbaşkanlığı korumaları Sürenoğlu'nu bir araca bindirerek darp etmeye başlamıştı.

Ters kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlandığını söyleyen Sürenoğlu, saatlerce darp edildiğini belirterek “Bana cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” demişti Kendisine tutanak imzalatılan Sürenoğlu hakkında açılan davada Sürenoğlu'nun hakaretten tutuklanması talep edilmiş ancak Sürenoğlu ev hapsi şartıyla bırakılmıştı. Ayrıca dava da kısa sürede düşmüştü.

Olay gecesini anlatan Sürenoğlu, parti üyelerinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyleyerek, "Babamla eve geldiğimde annem çok üzüldü. Ben çocukluğumda dahil hayatımda hiç kavga etmedim. İlk defa beni öyle gördü. Sonra barolar harekete geçti. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu aradı, davanın takipçisi olacağını söyledi. CHP ve İYİ Parti liderleri aradı. Canan Kaftancıoğlu ziyaretime geldi. Her partiden geçmiş olsun demek için aradılar. Ev hapsimin 40. günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül aradı. “HSYK'da da savcı ve hakimler hakkında gerekli soruşturmayı başlatıyorum, geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Araç İçi Kamera Kaydı Yok

Cumhurbaşkanlığı korumalarından şikayetçi olan Sürenoğlu'na diğer polislerin ifadesine bile başvurulmadan 'araç içi kamera yok' yanıtı verildi. Savcı, ‘müştekinin şüpheliler tarafından görevin gerekleri dışında kasten yaralandığına dair kamera kaydı veya tanık beyanı dahil somut delil bulunmadığı’ gerekçesiyle şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

 

avukat sürenoğlu sertuğ demirören kalyoncu düğün çırağan sarayı yol trafiğe kapatıldı takipsizlik