Cumhurbaşkanlığı Sisteminde Geçim Derdi Nedeniyle İntihar Eden Kişi Sayısı Yüzde 38 Arttı

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, intiharlarla ilgili rapor hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin intiharlarla ilgili raporunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilen 2017-2019 yılları arasında geçinemediği gerekçesiyle 9 bin 916 kişinin intihar ettiği, intihar eden kişi sayısının yüzde 38 arttığı tespitine yer verildi. 

Gamze Akkuş İlgezdi'nin raporunda; 2002-2019 yılları arasında geçim derdi nedeniyle intihar eden kişi sayısının 53 bin 425 olduğu belirtilerek, “Veriler geçtiğimiz 17 yıl zarfında her hafta en az 5 kişinin geçim zorluğu nedeniyle hayatına son verdiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilen 2017-2019 yılları arasında geçinemediği nedeniyle gerekçesiyle 9 bin 916 kişi intihar etti. İntihar eden kişi sayısı yüzde 38 arttı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde her hafta en az 65 yurttaşımız kendi hayatına son verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ile birlikte Türkiye’de intihar vakaları arttı. Görünen o ki, kutuplaştırma ve ötekileştirme siyaseti ülkeyi geri dönüşü olmayan ruhsal bir çöküşe doğru sürüklüyor” ifadeleri yer aldı.

''Geçim derdine düşen milyonlarca yurttaş derin bir yoksulluğun pençesinde adeta can çekişiyor. Krizin en acı göstergesi ise intihar vakalarındaki artış'' diyen İlgezdi, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

 

gamze akkuş ilgezdi chp intihar geçim derdi akp başkanlık