Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Belirsiz Planlarla Karabağ Meselesinin Çözülemeyeceği Açık

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, belirsiz planlarla Karabağ meselesinin çözülemeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İşlgaci Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'a yönelik olarak "30 yıldır olduğu gibi boş vaatlerle, belirsiz planlarla Karabağ meselesinin çözülemeyeceği açık ve seçik ortaya çıkmıştır" dedi.

Azerbaycan Devlet Televizyonu'na video konferans yoluyla katılan Kalın, Türkiye ile Azerbaycan'ın yıllara dayanan askeri iş birliği anlaşması bulunduğunu ifade ederek, ortak tatbikatlar yaptıklarını ve Azerbaycanlı subayların Türkiye'de eğitim aldığını hatırlattı. Kalın, "Bu yeni bir şey değil. 'Türkiye müdahil oldu, ondan dolayı çatışmalar çıktı' sözü propagandadan başka bir şey değil" dedi.

Kalın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in operasyonların sona ermesi için açıkladığı "Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından çıkarılmasına ilişkin takvim verin" şartına yönelik şu açıklamaları yaptı:

"Bu açıklamayı, bu politikayı tamamen destekliyoruz. Doğru olan yaklaşım da budur. 30 yıldır olduğu gibi boş vaatlerle, belirsiz planlarla Karabağ meselesinin çözülemeyeceği açık ve seçik ortaya çıkmıştır. Uluslararası toplumun, AGİT Minsk Grubunun, Birleşmiş Milletlerin yapması gereken Azerbaycan topraklarının ne zaman azat edileceğine dair bir takvimi açıkça ortaya koymaktır. Bunu yaptıkları zaman ateşkes de olur, siyasi müzakere de olur. Bu konuda Minsk Grubu üzerine düşeni yapmalıdır. Yapamıyorsa, gerekirse Minsk Grubunun yerine başka mekanizmalar, alternatif kurumlar denenmelidir."

Kalın, ayrıca Türkiye'nin sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olacağını ifade etti.

ibrahim kalın Azerbayca Karabağ Türkiye