Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Rus Aşısı ve Rusya'dan Uçuşlar için Takvim Belirlendi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus aşısı Sputnik V'nin Türkiye'ye getirilmesi ve Rusya'dan da uçuşların başlatılması için atılacak adımların hızlandırılması konusunda anlaşma sağlandığını belirterek bunlara yönelik bir takvim belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile gittiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, muhataplarıyla yaptığı görüşmenin ardından Vnukovo Havaalanı'nda buna ilişkin beyanat verdi.

Türkiye'nin, Rusya ile çok kapsamlı bir ilişki ağı bulunduğunu hatırlatan Kalın, yaptıkları görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları etraflıca ele aldıklarını kaydetti.

Aşı ve Uçuşlar için Mutabakat Sağlandı

Bu bağlamda ticarî ilişkilerden turizme, enerji iş birliğinden Karabağ, Libya ve Suriye'ye kadar çok çeşitli meseleler hakkında görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kalın, "Bu ikili ilişkilerin seviyesine yakışır bir şekilde, özellikle bugün aşı ve turizm ile ilgili konularda, Sayın Bakanımız çok doyurucu ve kapsamlı bir sunum yaptı. Rus mevkidaşları da bunun notunu aldı" diye konuştu.

Rus yetkililerin, Türkiye'deki kapanma ve şimdiki kademeli açılma ile ilgili süreci ve vaka sayılarını yakından takip ettiğini de aktaran Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alınan tedbirler netice veriyor. En yakın sürede hem Rus aşısının Türkiye'ye gelmesiyle ilgili hem de turizm sezonunun, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konularında mutabakat sağladık. Önümüzde, yakın vadede bir takvim var. Atılacak adımları birlikte, yakın bir şekilde takip edeceğiz." 

İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Moskova Rusya Rus aşısı Sputnik V Rusya'dan uçuşlar başladı mı Rusya'dan uçuşlar Turizm