Cumhurcu DSP Lideri Aksakal'dan Skandal Savunma: Erdoğan Öcalan'ı da Affedebilir!

TAKİP ET

Cumhur İttifakı ortağı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Erdoğan'ın Hizbullahçı terör örgütü üyesi olmaktan hüküm giyen şahsı affetmesini 'Anayasal yetki' diyerek savundu. Aksakal, 'Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir' dedi.

Cumhur İttifakı ortağı Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksakal, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizbullahçı terör örgütü üyesi olmaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy’u “kocama hali” nedeniyle affetmesini dikkat çeken sözlerle savundu.

“Bu Bir Anayasal Yetki”

Aksakal, Sözcü TV’de İsmail Saymaz ve İpek Özbey’in sunduğu “Nokta Atışı” programında Erdoğan’ın terör örgütü Hizbullah hükümlüsünü affetmesini “Bu bir Anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın Abdullah Öcalan’a da kullanabilir.” ifadeleriyle savundu.

Aksakal, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanları, sürekli hastalık ve yaşlılık. Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir, Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte. Bu kişi HÜDA PAR’lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK’lı diye ölsün diyemez. Ergenekon’dan da yargılananları yine Erdoğan affetti. Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın Abdullah Öcalan’a da kullanabilir.”

Aydın’dan Tepki: Türk Milleti Bu Gafletin Hesabını Soracak

Aksakal’ın skandal sözlerine İYİ Partili Koray Aydın’dan tepki geldi. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Bu bir Anayasal yetki.Bunu Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır.Yarın Abdullah Öcalan’a da kullanabilir.” Yanlış anlaşılmasın biz demiyoruz, Cumhur İttifakı ortağı DSP lideri Sn.Önder Aksakal, Sn.Erdoğan’ın terör örgütü Hizbullah hükümlüsünü affetmesini bu sözlerle savunuyor. Gözlerinize ve kulaklarınıza inanabilirsiniz. Bu videoya bakabilirsiniz. Türk milleti bu gaflet, delalet ve rezaletin hesabını 14 Mayıs’ta sandıkta soracak."

önder aksakal demokratik sol parti dsp recep Tayyip Erdoğan Hizbullah pkk abdullah öcalan