Cumhuriyet Başsavcılığı Duygu Delen'in Katil Zanlısı Mehmet Kaplan'ın Tahliyesine İtiraz Etti

TAKİP ET

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Duygu Delen'in (17) katil zanlısı Mehmet Kaplan'ın tahliyesine itiraz edildiğini açıkladı.

Mehmet Kaplan'ın, şiddet uyguladığı ve sonrasında 4. kattan atarak öldürdüğü iddia edilen Duygu Delen davasında sanık Kaplan ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Gaziantep'te gerçekleşen olayda 17 yaşındaki Duygu Delen 4. kattan düşerek ya da atılarak hayatını kaybetmiş, bedeninin çeşitli yerlerinde bulunan ekimozlarından düşüşünden önce gerçekleştiği adli tıp raporuna yansımış ve davada 3 defa bilirkişi raporu istenmişti.

Davanın bugün görülen 4. duruşmasında bilirkişi raporları arasındaki derin çelişkilerin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu'na gönderilmesine ve bu süreçte tutuklu bulunan Mehmet Kaplan'ın ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada mahkemenin kararına itiraz edildiği bildirildi.

Duygu Delen'in Düştükten Sonraki Videosu

13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep Şehitkamil'de gerçekleşen olayla 17 yaşında yaşamını yitiren Duygu Delen'in, 4. kattan düştükten sonra sanık Kaplan tarafından saldırıya uğradığı görüntüler güvenlik kameralarına yansımıştı.

Kaplan olayın ardından "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklanmış, mahkemeye sunulan ilk adli tıp raporunda Duygu Delen'in ölmeden önce düşmeye bağlı olmayan darp izleri tespit edilmişti.

Mehmet Kaplan'ın Yargıyla Arası Oldukça İyi

Mehmet Kaplan 2019 yılı Ocak ayında Gaziantep Masalpark Tramvay Durağı yaya geçidinde bir çocuk annesi Zeynep Berna Atay'a (35) otomobille çarparak öldürmüştü.

Kaplan; ehliyetsiz olduğu, kaza esnasında 210 promil alkollü olduğu ve saatte en az 120 kilometre süratle giderken Atay'a çarptığı ortaya çıkmasına rağmen mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı Duygu Delen'in Katil Zanlısı Mehmet Kaplan'ın Tahliyesine İtiraz Etti