Cumhuriyet Gazetesi, Başıboş Köpekler Konusunda Uyarılarda Bulunan, 'Çocuklar Ölmesin' Diyen Yazarını Kovdu

TAKİP ET

Cumhuriyet gazetesinde uzun yıllardır yazılar kaleme alan eğitimci yazar Şahin Aybek, sosyal medya hesabından başıboş köpek sorunuyla ilgili eleştirilerde bulununca yazılarına son verildi.

Türkiye'nin başıboş köpek sorunu giderek büyürken Cumhuriyet gazetesinde bir skandal  yaşandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet yazarı eğitimci yazar Şahin Aybek, sosyal medya hesabından başıboş köpek sorunuyla ilgili 20 Nisan'da eleştirilerde bulundu.

Haber7'nin aktardığına göre, Aybek bu paylaşımlarından sonra sosyal medyada "köpektapar" olarak bilinen güruh tarafından linç edildi. Cumhuriyet ile gazetenin Yayın Kurulu Üyesi Zülal Kalkandelen’i etiketleyen köpektaparlar, "hayvan düşmanı" ilan edilen Aybek’in gazeteden kovulması çağrısında bulundu. 

Köpektapar Linci

Linç paylaşımlarına cevap veren Kalkandelen kendisine tepki gösterenlere "Tepki göstermediğimi nereden biliyorsunuz.", "Babamın oğlu olsa hayvan düşmanlığı yapana karşı olurum dememişim gibi beni suçluyorsunuz. Bu kadar haksızlık olur mu! Söz konusu kişiyle sosyal medyada kavga mı etmem gerekiyor?", "İnsanların her düşüncesinin sorumlusu ben miyim? Gazetede tek yetkili ben miyim?!" ifadeleriyle yanıt vererek Aybek'in yazılarına son verilmesi için çaba sarf ettiğini ifade etti. 

"Çocuklar Ölmesin Dedim Diye Kovuldum"

Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verilen Aybek, sosyal medyadan tepki gösterdi. Aybek, "Sözde Türkiye'nin en demokratik gazetesinden 25 yıllık eğitimci köşe yazarı olmama rağmen, 'Çocuklar ölmesin, köpekler daha iyi koşullarda yaşasın', dedim diye kovulmuştum!" ifadesinde bulundu.

Aybek, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aylardır bu babanın,anaların ağlamaması için ağlıyor ve ağlatılıyorum. Aylar öncesinden bir eğitimci duyarlılığıyla,çok yapıcı bir dille bu probleme dikkat çekmeye çalıştım.Bu konunun tüm boyutlarına hakimdim.Tek derdim çocukların ölmemesi ve köpeklerin sokaklarda zor koşullarda yaşamamasıydı. 

Sokaklarda milyonlarca zor koşullarda yaşayan köpek,ölen çocuklar,trafik kazaları,lobiler ve bu konuyla bağlantılı sorunlar yumağı vardı.Sözde demokratik medya bu konuyu hiçbir şekilde gündeme getirmiyor,sözde halkçı siyasetçiler konuyu görmüyorlardı bile. 

Belgeleriyle açıklayabileceğim üzere önce 5 yıldır hiçbir ücret dahi almadan yüzlerce yazı yazıp, program çektiğim gazetem beni bu nedenle kovaladı evet kovaladı. Sözde solcu bir sürü büyük siyasetçi hakaretler etti. Sözde bir sürü sanatçı hakaretler edip takipten çıktı. 

Ama ben bir eğitimciydim.Bu ülkenin çocukları için her türlü bedeli ödedim,ödemeye de devam ederim. 

Benim için hiçbir lobi, hayvansever gibi görünen insan düşmanı, ideoloji, mahalle, medya grubu, siyasi parti veya kişi bu ülkenin çocuklarından daha değerli değil."

cumhuriyet Başıbok Köpek başıboş köpekler başıboş köpek sorunu başıboş köpek şahin aybek zülal kalkandelen cumhuiryet gazetesi