Cumhuriyet Gazetesi Manşeti: 'Kılıçdaroğlu Artık Aday'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı'nın grup konuşması adaylık manifestosu olarak yorumlandı.

Dün grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davası kararına da değinerek sert bir konuşma yaptı.

Daha önceden hazırladığını belirttiği konuşma metnini bir kenara bırakarak yalnızca yaklaşık 10 dakikalık bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Kavgam var" dedi.

18 Yıl Hapse Mahkum Edilen İBB Koordinatörü Tayfun Kahraman'ın Kızıyla Vedalaştığı Anlar...


Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen Tayfun Kahraman'ın küçük kızı Vera ile vedalaşmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Vera'yı unutmayın. Vera, babası hapse giderken babasını kucakladı ve öptü. Bizim hep beraber Vera'ya bir sözümüz var; biz sevgili Vera'yı babasıyla tekrar kucaklaştıracağız. Onun sözünü veriyorum" dedi.

"Vatanı Satanlarla Kavga Edeceğiz"

"Çok öfkeliyim" diyen Kılıçdaroğlu, "İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı hep birlikte yol arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Ülkeyi, kaçak sığınmacılarla dolduranlarla, beş paraya vatandaşlığı satanlarla, yabancılara daire satılsın diye emlak desteği çıkaranlarla, ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle, çocukları etten, sütten mahrum bırakanlarla, bu kiralarla, bu enflasyonla, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle kavga edeceğiz. Uyuşturucu baronlarıyla iş tutanlarla, ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle, yargıyı siyasetin emrine verip Brunson'ları özel uçaklarla gönderip kendi insanımızı hapishanelerde rehin tutanlarla kavga edeceğiz. Halkın milyarlarını, alın terini arka kapıdan satanlarla kavga edeceğiz. Özetle vatanı satanlarla kavga edeceğiz. Biz, birbirimize emanetiz yol arkadaşlarım. Kol kola gireceğiz ve yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz. Birimiz karanlıktayken, hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Hadi eyvallah değerli arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet: Kılıçdaroğlu Artık Aday

Kılıçdaroğlu'nun "kavgam var" temalı konuşmasını manşetten veren Cumhuriyet gazetesi, "Kılıçdaroğlu artık aday" dedi.

Haberde "CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir yolda yürümeye başlayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu 'İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavgam var. Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla, milyonların elektriğini kesen çetelerle, bu kiralarla, bu enflasyonla, özetle vatanı satanlarla kavga edeceğiz' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması olarak yorumlanırken parti kurmayları 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil çıktığı yolu ilan etti ve 'İnsanlar taraflarını belli etsin' dedi' değerlendirmesini yaptı. Kurmaylar 'söz konusu mesajın 6'lı masaya değil, tüm halka ve siyasilere yönelik olduğunu' kaydetti" denildi.

kemal kılıçdaroğlu chp cumhuriyet gazetesi artık aday manşeti cumhurbaşkanı adayı cumhurbaşkanlığı