Cumhuriyet'in 100. Yılında Yüz Akımız: 'Filenin Sultanları' Milletler Ligi'nde Çin'i 3-1 Mağlup Ederek Şampiyon Oldu

TAKİP ET

Türk Kadın Milli Voleybol Takımı, dünya sıralamasında da 1. sıraya yükseldi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde kızıl Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu ve Altın Madalya'yı aldı.

ABD'nin Texas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan final karşılaşmasında Türkiye setlerde 1- 0 öne geçtikten sonra Çin durumu 1-1'e getirdi. Filenin Sultanları, daha sonra peş peşe iki set kazanarak Altın Madalya'yı ve 2023 Milletler Ligi Kupası'nı Türkiye'ye getirdi.

Türkiye, sadece şampiyonluğu ulaşmakla kalmadı, Kadınlar Voleybol A Milli Takım Sıralaması'nda ABD'nin önüne geçerek 1. sıraya yükseldi.

Final karşılaşmasına toplam 26 sayıyla Melisa Vargas damga vurdu. Filenin Sultanları'nda Vargas'ın ardından en skorer oyuncular, 12'şer sayıyla Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt oldu.

Türkiye'nin 4. sette maç sayısını almasıyla yetkililer kupayı Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem'e verdi.

2018'de düzenlenen ilk Milletler Ligi'nde finalde ABD'ye yenilerek Gümüş Madalya alan Filenin Sultanları, 2021'de de Bronz Madalya'nın sahibi olmuştu. Bu gece alınan skorla Filenin Sultanları, ilk kez Altın Madalya'ya uzanmış oldu.

Kaptan Eda Erdem Zaferi Türk Kadınlarına Adadı

A Milli Takım'ın kaptanı Eda Erdem, şampiyonluk sonrası duygularını şu sözlerle ifade etti:

Milletler Ligi Şampiyonu: TÜRKİYE!

Bu an, sadece şampiyonluğun ifadesi değil; yolculuğumuzun, voleybola olan tutkumuzun bir sembolü. 2005'ten beri bu takımın bir parçasıyım. Milli Takım ile kazanılmış bir şampiyonluk kariyerimdeki tek eksiklikti ve kupayla karşınızdayız. 

Birlikte başardık!

Farklı kişiliklere ve yeteneklere sahip, tek bir hedefe odaklanıp; bir olabilen, biz olabilen bir takımız. Bu şampiyonluk, sadece bir sportif başarı değil, dayanışmamızın ve birlikte büyüme hikayemizin daima hatırlanacak bir parçası. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu şampiyonluk; zorluklar karşısında dimdik duran, güçlü ve azimli Türk kadınlarına armağan olsun. 

Gün, saat fark etmeksizin; dualarıyla, dilekleriyle, kalpten destekleriyle her zaman bizimle olan ailelerimiz, taraftarlarımız, sizler… İyi ki varsınız!

Birlikte geldik, birlikte kazandık ve birlikte ŞAMPİYONUZ.

 

Turnuvanın Enleri

Final maçının ardından turnuvanın "en"leri de açıklandı.

Melissa Vargas, Milletler Ligi'nde "En Değerli Oyuncu" ve "En İyi Pasör Çaprazı' ödüllerinin sahibi olurken, Zehra Güneş "En İyi Orta Oyuncu", Gizem Örge ise "En İyi Libero" seçildi.

voleybol türk kadın milli volebol takımı milletler ligi şampiyonluk oranları şampiyonluk voleybol şampiyonluğu eda erdem melissa vargas