Cumhuriyet'in 100. Yılında Yüz Akımız: Mete Gazoz Okçulukta Dünya Şampiyonu Oldu

TAKİP ET

Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mete Gazoz, "Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'inin 100. yılında milli sporcularımız yüz akımız olmaya devam ediyor. Türk Milli okçu Mete Gazoz, Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarısıyla tarihe geçti. Berlin'deki şampiyonada Kanadalı Eric Peters gümüş, Brezilyalı Marcus D'Almeida ise bronz madalyayı kazandı.

Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin'i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.

Mete Gazoz'a başta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasetçiden tebrik mesajı geldi. 

Mete Gazoz galibiyet sonrası paylaştığı mesajında "Bu madalya sadece benim değil, bütün Türk milletinin, hepimizin." ifadelerini kullandı.

 

mete gazoz dünya şampiyonu okçuluk dünya okçuluk şampiyonası şampiyon