Cumhuriyet Kutlamalarını Filistin'i Bahane Ederek Resen Erteleyen Türkiye'nin Doha Büyükelçisi, Katarlıların Düğününe Katılmış

TAKİP ET

Büyükelçi'nin kutlamaların ertelenmesi kararından bir gün önce Katar'da Khalid Mohammad Al Subeie'nin düğününe katıldığı ortaya çıktı. Düğüne ilişkin fotoğraflar Büyükelçiliğin hesabından da paylaşıldı.

Türkiye’nin Katar'daki Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, Cumhuriyet'in 100. Yılı resepsiyonlarını Filistin bahanesiyle ertelemişti. Karar Bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı kararı olmadan resen alınmıştı. Emekli diplomatlar olayı skandal olarak tanımlayarak kınamıştı. Mustafa Göksu'nun elçiliğe Bakanlık dışından atandığı ve AKP'li Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun kardeşi olduğu biliniyor.

Büyükelçi'nin kutlamaların ertelenmesi kararından bir gün önce Katar’da Khalid Mohammad Al Subeie’nin düğününe katıldığı ortaya çıktı. Düğüne ilişkin fotoğraflar Büyükelçiliğin hesabından da paylaşıldı. 

Türkiye'nin Katar'daki Doha Büyükelçiliği, Cumhuriyet Kutlamalarını Bakanlık Kararı Olmadan Resen Erteledi

Bununla beraber CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kararı Meclis gündemine taşıdı. Kararın Cumhurbaşkanlığından ya da Dışişleri Bakanlığından alınan talimatla mı verildiğini soran Çakırözer, “Eğer öyle değilse Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarını erteleme kararını kimden güç alarak alıyor? İşte AKP’li siyasetçilere ve onların yakınlarına, eşe dosta ulufe gibi büyükelçilik dağıtmanın yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni getirdiği vahim nokta bu” dedi.

Çakırözer, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de “Doha Büyükelçiliği’nin Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama etkinliklerini erteleme kararı kendi insiyatifi mi? Bakanlığınızın bir talimatı oldu mu? Olduysa gerekçesi ne? Katar dışında Cumhuriyet kutlamalarının ertelendiği başka ülkeler var mı?” sorularını yöneltti.

doha büyükelçisi doha büyükelçiliği katar büyükelçisi mustafa göksu