Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut Hakkında İnceleme Başlatıldığı İddiası Yalanlandı

TAKİP ET

Çin virüsü bahanesiyle uygulanan hukuksuz yasaklama kararlarına dair hukuksal değerlendirmelerde bulunduğu bir video yayımlayan Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldığı iddia edilmişti.

Devletin uygulamalarından şikayetçi olduğunu ancak çevresindeki vatandaşların 'başına bir şey gelir' uyarılarıyla bu zamana kadar sustuğunu söyleyen Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, artık birinin bunları söylemesi gerektiğini belirterek YouTube hesabından hükümeti eleştirdiği bir video yayımlamıştı.

Maske ve aşı meselelerinde halka korku aşılayan bazı kimseler ve faaliyetleri hakkında rastladığı bu kişilerin faaliyetlerinin suç işlediği şüphesi doğuran bazı ifadeler ve raporları işaret eden Savcı Akbulut, "Bir cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum" demiş ve açtığı soruşturmaya delil olarak eklenebilecek tüm verilerin kendisine gönderilmesini kamuoyundan talep etmişti.

İdari amirler eliyle dayatılan yasakların temelsiz olduğunu belirten Akbulut'un, "Bugün uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır. Bir kanunda, 'Vali gereken tedbirleri alır' denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez" dediği video sonrasında inceleme başlatıldığı iddiası Şanlıurfa Valiliği tarafından yalanlandı.

Valiliğin açıklamasında, "Hakim ve savcılar hakkındaki inceleme ve soruşturmaların ne şekilde yapılacağı ve buna karar verecek yetkili mercilerin kimler olduğu kanunla açık şekilde belirlenmiş olup, Valiliğimizin bu çerçevede başlattığı herhangi bir inceleme bulunmamaktadır" denildi.

 

Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut Hakkında İnceleme Başlatıldığı İddiası Yalanlandı