Cumhuriyet Savcısı, Kısıtlama ve Tedbirlerin Tamamının Hukuka Aykırı Olduğunu Dile Getirdi

TAKİP ET

Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, Youtube üzerinden hükümeti eleştirdiği bir video yayımladı.

Devletin uygulamalarından şikayetçi olduğunu ancak çevresindeki vatandaşların 'başına bir şey gelir' uyarılarıyla bu zamana kadar sustuğunu söyleyen Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, artık birinin bunları söylemesi gerektiğini belirterek YouTube hesabından hükümeti eleştirdiği bir video yayımladı.

Koronavirüs salgını döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, maske takma zorunluluğu ve tam kapanmanın hukuka aykırı olduğunu dile getiren Akbulut, "Bugün uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır. Bir kanunda, 'Vali gereken tedbirleri alır' denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez" dedi.

Onay Belgesi Adı Altında Belge İmzalatılıyor

Hukuka aykırı uygulamalara mesleği gereği tepki gösterdiğini belirten Akbulut, "Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.

Aşının prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var denemez. Ben aşı karşıtı birisi değilim, mesleğim icabı adıma aşı tanımlandığı için araştırmaya başladım. Ve araştırırken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tıp sahasında uzman kişilerin beyanlarını, raporlarını gördüm. Bunlar kan dondurucu ifadeler. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum" ifadelerini kullandı. 

Daha önce hukuka aykırı şekilde yazılan 'maske takmama' cezalarından bahseden Akbulut, bu zamana dek sustuğu gerçeğini değiştiremeyecek olsa da ülkede yapılan hukuka aykırı olayları anlattı.

Akit, Cumhuriyet Savcısını FETÖ'cü İlan Etti

AKP'nin medya ayağı Yeni Akit gazetesi, AKP'ye karşı duran herkes için geçerli olan FETÖ'cü etiketini hükümeti eleştiren Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'a da yapıştırdı. Akit, haberinde ''Kendi işini yapmak yerine hükümetin başarılı korona ile ilgili çalışmalarını karalamaya çalışan Eyyüp Akbulut'un FETÖ ağzıyla konuşması dikkatlerde kaçmadı.

Akbulut’un aynen FETÖ’cüleri yaptığı gibi vali ve kaymakamlar üzerinden hükümetin yaptığı işleri eleştirmeye kalkıştı'' ifadelerine yer verdi.

 

 

 

karacasu cumhuriyet savcısı eyyip akbulut hukuka aykırı kısıtlama