Cumhuriyet Savcısını Öldürtmek İçin 130 Bin TL'ye Tetikçi Tuttular

TAKİP ET

Çanakkale'de kendilerine dava açan cumhuriyet savcısını öldürtmek isteyen kardeşler cezaevinde tanıştıkları adamla 130 bin TL'ye anlaştı.

Çanakkale'de iki kardeşe hırsızlık suçundan dava açan savcıyı öldürtmek isteyen kardeşler 130 bin TL ödeyerek bir tetikçiyle anlaştı. 

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde hırsızlıktan tutuklanan Enver Ç. ve Kenan Ç. isimlili kardeşler kendilerine dava açan cumhuriyet savcısı Ali K.'yı öldürtmek için tetikçi tuttu. Kardeşlerin düşmanlık beslediği 7 kişi de öldürülecekler listesinde yer alıyordu. 

Hırsızlıktan yakalanan kardeşler tutuklanarak cezaevine atıldı. Cezaevinde Coşkun T. isimli kişi ile tanışan kardeşler Coşkun T.'ye cumhuriyet savcısını öldürmesi için para teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Coşkun T. , 130 bin lira karşılığında savcıyı öldürmek için kardeşlerle anlaştı. 

Cezaevinden çıkan Coşkun T. , 7 kişinin içinde olduğu grubu infaz etmek için işe koyuldu. 

Olaydan haberdar olan Yalçın A. jandarmayı arayarak kendisiyle birlikte aralarında cumhuriyet savcısı Ali K.'nın da bulunduğu 7 kişi için Enver Ç. ve Kenan Ç.'nin tetikçiyle anlaştığını, dışarda bulunan Coşkun T.'nin infaz için keşif yaptığını ihbar etti. 

Jandarma ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alaınan Coşkun T. kardeşlerle 130 bin tL karşılığında  cumhuriyet savcısı A.K. hayvancılık işleriyle uğraşan Aleksi M, Fırat A, Gökhan A, Kemal A, Şirvan A, Ümit K, ve Yalçın A. isimli şahısların öldürülmesi için teklif yaptıklarını söyledi.

Tetikçi Coşkun T.'nin telefonunda yapılan incelemede savcının işe giderken kullandığı yol güzergahı ve savcıya ait fotoğraflar ele geçirildi. 

3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ediyor. 

cumhuriyet savcısı çanakkale tetikçi infaz kanunu jandarma