Cunda Adası'nın Girişi Kapatıldı

TAKİP ET

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nın girişi kalabalık nedeniyle 4 saatliğine kapatıldı.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşların akın ettiği Cunda Adası'nda nefes alacak yer kalmadı. Adada şehir dışından gelen vatandaşların oluşturduğu kalabalık sebebiyle sınırlar zorlanmaya başladı. Kalabalık gruplar esnafların yüzlerini güldürse de koronavirüs salgını tedbirleri ihmal edildi.

Covid-19'a yönelik önlemlerin ihmal edilmesinin yanı sıra trafik ve çöp kapasitesi aşımı gibi sorunların da görüldüğü Ayvalık'ın Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Trafiğin yoğunluğu nedeniyle çok ciddi otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Yine belediye birimlerimizin verdiği bilgilere göre; normalde her gün 70-80 ton olarak kaldırdığımız çöp oranı bayramla birlikte 240 ton civarına ulaşmış durumda. Tabi bunlar da Ayvalık’ta şu anda konuk ettiğimiz tatilci sayısının ne kadar yüksek sayıda olduğunun da net göstergesidir" dedi.

Bu Durumdan Memnunuz

Ergin, ''Ayvalık denizleri müsilajdan uzakta. Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü tabiat parkı gibi gezilecek alanlarının çeşitliliğiyle, gastronomisiyle Ayvalık tercih sebebi oluyor. Biz de bundan son derece memnunuz. Bu doluluktan gördüğümüz kadarıyla esnafımız da memnun. Pandeminin ardından 9 günlük uzun tatil bize mutluluk verdi” şeklindeki sözlerinin devamında misafirlerden yana mutluluk duyduklarını ancak bölgenin kapasitesinin aşıldığını belirtti.

Bölgede problemlerin artmaması adına Ayvalık merkez ile Cunda Adası arasında ulaşımı sağlayan Gönül Yolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 saat süresince geçici süreyle kapatıldı.

balıkesir ayvalık cuna girişi kapatıldı kurban bayramı tatil