Cüneyt Arkın: Tarih Bilinci Olanlar Amerikan Tıraşı Yaptırmaz

TAKİP ET

Cüneyt Arkın, gençleri kızdıracak açıklamalara imza attı.

Oyuncu Cüneyt Arkın, gençlere seslenerek talih bilinci yüksek olan bireylerin Amerikan tıraşı yaptırmaması gerektiğini söyledi. Tepki çeken açıklamalar yapan Arkın, "Tarih bilinci olan genç; küpe takmaz. Müziğini dinlese bile, o kültüre hayranlık duymaz" dedi.

Arkın, gençlere gereken tarih bilincinin aşılanamadığını belirterek, "Benim dönemimde çektiğim filmler de çok popülerdi. Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi… Kara Murat'ı seyirciye yetiştiremezdik. Tarihi dizilerin çekilmesi her anlamda olumludur. Çünkü bizim tarih bilincimize dokunuyor. Biz gençlerimize tarih bilincini aşılayamadık, veremedik. Tarih bilinci olan bir genç kendini bilir. Tarih bilinci olan genç, Türk Müslüman bilincini değiştirdiği için öyle yaşar. Çok olumlu bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Erkeklerin kendi istekleri doğrultusunda görünümünde değişiklik yapmasını da eleştiren Arkın, estetiğin insanları robota dönüştürdüğünü söyledi. Teknolojinin insanları getirdiği halden yakınan Arkın, "Şimdi erkekler kaşlarıyla bile oynuyor. Hayret ediyorum. Bu bir ambalaj, kutunun içinde bir şey yok, değer yok. Giderek insanlar android oldu. Yarı insan, yarı robot oldu. Teknoloji insanları o hâle getirdi. Hiçbir şey özde değerli değilse, bir anlam taşımıyorsa, yüreklere dokunmuyorsa var olamaz" şeklinde konuştu.

cüneyt arkın tarih bilinci estetik amerikan tıraşı