Cüneyt Özdemir'den Faruk Bildirici'ye 'Fon' Sorusu: Bir İnternet Sitesinin Büyükelçilikten Para Alması...

TAKİP ET

Gazeteci Cüneyt Özdemir, "medya ombudsmanı" Faruk Bildirici'ye zor bir soru sordu.

Resmi YouTube kanalında bugün yaptığı canlı yayında "Medya ombudsmanı" Faruk Bildirici'ye bir soru yönelten Cüneyt Özdemir, "Bu çok yanlış, bu böyle olmamalı, şu şöyle olmamalı... Bırak kardeşim, sen kimsin? Sen niye bize ahkam kesiyorsun? Where are you from? Şu soruya hala cevap vermedi: Faruk Bey dinliyorsunuz. Bakın, bir büyükelçilikten para alan internet sitesi, sizce etik midir, doğru mudur?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Basit bir soru soruyorum, günlerdir oraya laf yetiştir, buraya laf sokuştur. Yazsanıza ya... Alıp onları retweetlemekle olmuyor. Hem etik dersi veriyorsun... Bakın çok basit bir soru, bir büyükelçilikten hibe para alan bir internet sitesinde medya etiği dersi verilmesi sizce etik olarak doğru mudur? Çok basit bir soru, evet ya da hayır. 'Ama o şurada reklam yaptı', 'Ama bu Nevşin de bilmem ne yaptı', 'Adem de dolma koydu'... 'Lan bırak!' diyesim geliyor..."


Faruk Bildirici, "medya ombudsmanı" sıfatıyla Medyascope'ta yazıyor. Medyascope ise ABD'li Christ Vakfı'ndan fon alıyor.

Medyascope ve birtakım haber sitesi, Türkiye'nin yoğun bir yasa dışı göçmen akınına tabi tutulduğu yaz aylarında Avrupa ve ABD kaynaklı birtakım vakıflardan fon alarak Türkiye'nin göçmen almasını desteklemekle eleştirilmişti.

Fonlanan Medyascope Türk Kadın Voleybolculara Türkiyeli dedi

cüneyt özdemir faruk bildirici fon medyascope bir internet sitesinin Büyükelçilik para alması