Cüneyt Özdemir'den Karar Yazarı Mustafa Karaalioğlu'na 'Star' Tepkisi

TAKİP ET

Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünlerde Karar gazetesinde yazmakta olan Mustafa Karaalioğlu'na Star gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı dönem nedeniyle tepki gösterdi.

Rasim Ozan Kütahyalı, dün TV100 canlı yayında dikkat çekici itiraflarda bulundu.

Kütahyalı 2009 yılında, Ergenekon davaları döneminde, Star gazetesinde Ertuğrul Özkök'ü hedef alan yazılar yazdığını, bu yazıların amacının "korku yaratmak" olduğunu itiraf etti.

Ertuğrul Özkök'ün "Bizi hapse attırmaya uğraştınız mı?" sorusuna dikkat çekici bir yanıt veren Kütahyalı, "Star gazetesinde biz Kudret Köseoğlu diye bir karakter yarattık, o bendim. Orada temel gayemiz senin üzerine oynadık başta, Zafer Mutlu da vardı. İhtilalci bir çabaydı o esas amaç hapis değildi, bir korku uyandırmaydı" dedi.

"Cevheri Güven'i Haber Müdürü Yapan Kimdi?" 

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla ise bugün kaleme aldığı yazısında dönemin Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'na yönelik olarak "2009'da şu an Almanya'da FETÖ'nün Goebbels'i rolüne soyunan, Deniz Baykal'a kaset kumpasının medya ayağındaki isim olan firari FETÖ'cü Cevheri Güven'i Ankara Haber Müdürü yapan kimdi?" diye sordu.

AKP MKYK Üyesi ve o günlerinde Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Cevheri Güven'in doğrudan Mustafa Karaalioğlu'nun önerisiyle işe alındığını açıklamış, "Mustafa bey, Cevheri Güven'in Haber Müdürü olarak başlayacağını söyledi. Geçmişte de Star gazetesinde çalıştığını söyledi. Cevheri Güven'in işe başlangıcı böyle olmuştur" demişti.

Toygun Atilla'nın Mustafa Karaalioğlu'na yönelttiği "itirafçı olmalı" tavsiyesine benzer bir tepki gösteren gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Muhalefete Geçen AKP'li Siyasetçilerden Beklenen 'Geçmiş İle Hesaplaşma' Bu İnsanlardan da İstenmeli"

"Dün Rasim Ozan Kütahyalı'nın Star gazetesinde gazetecileri korkutmak için mahlasla yazı yazdırıldığı itirafı çok önemli. Gazetenin o dönemdeki Genel Yayın Müdürü Mustafa Karaalioğlu biz gazetecileri (ailelerimizle) manşetten hedef gösterdiği operasyonlarını da anlatmalı...

Bugün AKP'den ayrılan politikacılardan beklenen 'geçmiş ile hesaplaşma' isteğini aynı dönem FETÖ ile işbirliği yapıp operasyonel olarak kendini kullandırtan bu insanlardan da istemeliyiz. Muhalefete geçmeden önce hele bir anlat Mustafa Karaalioğlu nasıl kullanıldın?"

cüneyt özdemir karar yazarı mustafa karaalioğlu star gazetesi tepkisi fetö rasim ozan kütahyalı şamil tayyar cevheri güven