Cüneyt Özdemir: Hay Sizin 'Beyaz Türk'ünüz Batsın

TAKİP ET

Gazeteci Cüneyt Özdemir, BBP lideri Mustafa Destici'ye tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici vatandaşa tasarruf önerilerinde bulunmuş ve "Ben kasaba gidip 100 liralık et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum" demişti.

'Pasta Yesinler' Yerli ve Milli Versiyon: Et Almayın, Kuzu Kestirin


Mustafa Destici'nin sözlerini YouTube kanalında yaptığı yayında eleştiren Cüneyt Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Destici dün bir açıklama yaptı. Kendisi '100 liralık et almıyorum. Kuzu kestiriyorum' demişti. Haber Global'e konuşmuş, 'Bunlar algı operasyonu. Bütün Türkiye'yi gezdim. Canlı küçükbaş ya da büyükbaş hayvanın kilosu ne kadardır diye sorsam siz bilmezsiniz ama ben bilirim. Canlı olarak 25 liraya kestirirsiniz, 50 liraya mâl edersiniz ama kasaptan 100 liraya alırsınız. Ben kendi tükettiğim peyniri yazdan alıyorum, pekmezimi kendim yapıyorum. Bu imkanı herkes bulmayabilir, ben kendi hayatını anlatıyorum. Tasarruf yapmaya çalışıyorum. Sanki fakirin derdini paylaşıyorlar. Bunlar maskeli, cilalanmış Türkler, bunlar algı operasyonu yapıyorlar. Toprağı saksıda, kuzuyu dizide sevilecek bir hayvan olarak görmüş olanlar bizi anlayamaz. Tükettiğimiz pek çok şeyi biz üretiyoruz' demiş.

Şimdi ben Destici'ye pek çok yerde rastlıyorum. İzmir'de deprem oluyor, ilk gelenler arasında. Kendi çevresinde Cumhur İttifakı'na dışardan destek anlamında açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar arasında doğru olanlar var, tuhaf olanlar var. Doğru olanlar şu: Türkiye'de şöyle bir ekonomi var, insanlar çok fazla açlıktan ölmüyor. ABD'de gördüğünüz kadar sokaklarda yaşayan insanlar görmüyorsunuz. Neden? Türkiye'nin aile yapısından kaynaklandığını düşünüyorum bunun. Bir yaz ekonomisi var. Köyden kente büyük bir göç yaşandı ama birçok köyde de hala akrabalar var, bir ekonomi dönüyor. Yaz ekonomisi, insanlar gidiyorlar yazın, salçasını yapıyor, reçelini yapıyor, turşusunu kuruyor. Gülben Ergen bile gidiyor Bodrum'da turşularını kuruyor, getiriyor. Gülben Ergen bunu yapıyorsa herkes yapıyor yani. 

Destici kimseye anlatmasın, 'Ben bunu yapıyorum da bunlar Beyaz Türk' diye. Herkes yapıyor bunu. Bu bir Türkiye'nin gerçeği. Şu anda Türkiye batmamışsa, sokaklarda suç patlaması yoksa bundan dolayı.

Destici herkesin bildiğini söylüyor ama işi Beyaz Türklere bağlaması şey yani... Millet aç orada, Beyaz Türk mü ekmek kuyruklarına giren? Beyaz Türk mü şu an marketlere girip alışveriş yapamayan? Hay şu Beyaz Türk'ünüz batsın sizin ya..."

cüneyt özdemir mustafa destici beyaz türk