Cüneyt Özdemir: Ne Helalleşmesi Ya?

TAKİP ET

Gazeteci Cüneyt Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışını eleştiren Cüneyt Özdemir, kendi YouTube kanalından yaptığı yayında(16. dakika 5. saniye) şunları söyledi:

"Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi 'Helalleşme meselesi nerden çıktı?' diyor, o da şaşırmış. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun metin yazarının aklına şöyle bir şey gelmiş: Demiş ki 'Ya biz laflar ediyoruz da güzel, havalı bir şey yazalım'. Ve bir anda Türkiye'nin gündeminde 'helalleşme' konuşuluyor. Helalleşeceğiz, helalleşelim, helalleşiyoruz... Köşe yazılarını açıyoruz 'helalleşme', ne helalleşmesi ya? Ne helalleşmesi, nerden çıktı? Böyle bir ihtiyaç yok şu anda ya. Milletin bir numaralı gündemi ekonomi abi, nerden çıktı? Bazen böyle bir akıl tutulması yaşanıyor herhalde.

Şu anda ben muhalefet olsam, iktidara gelmek istiyor olsam, herhalde şunu yapardım: 'Arkadaşlar, 6 parti gelin toplanalım, bir masaya oturalım, Türkiye uçuruma doğru gidiyor. Bunu anlatalım halkımıza, bir çözüm önerisi sunalım, bir deklarasyon yayımlayalım.'

Bütün Gündem Ekonomi, Niye Yeni Gündem Yaratıyorsunuz?

Abi bütün gündem ekonomi. Açıyorum 20 tane 'trend topic'in 10 tanesi dolar arttı, altın arttı, şeker arttı... Bütün bunları bir anda muhalefet lideri alıyor bir kenara, 'Biz herkesle helalleşeceğiz. Helalleşmek çok önemli.' Önemli de bir dakika abi gündem bu değil ki... Yani niye yeni bir gündem yaratıyorsunuz? Sokaktaki insanın 'Dur abi başörtüsüyle helalleşelim mi' diye bir derdi yok ki. Ordan Levent giriyor Halk TV'den 'Bir dakika başörtülüler de özür dilemeli.' Tamam devamında bir sürü şey söylüyor da, delinin istediği bir göz, sen veriyorsun beş göz. Tabii ki onu kesip kullanacak troll. Sen o malzemeyi verdikten sonra kullanacak tabi.

Türkiye'de Acayip Bir Enflasyon Var

Akıl alacak bir şey değil. Bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Türkiye'de acayip bir enflasyon var. Sürreel hikayeler anlatılıyor. 

(Kılıçdaroğlu'nun) Konuşmasının son kısmı çok da doğru, altına imzamı da atarım ama gündeme niye böyle bir şey getirirsiniz? Tamamen bir odak kayması. Hadi Kemal Bey'in günahını almayalım ama bu metnin yazarı herhalde AKP'ye çalışıyor. Ya da Levent Gültekin mesela çakıyor sürekli AKP'ye ama alttan alta da gollük pasları açıyor AKP'ye, tak doksana çakıyor adamlar. Bu metin de öyle, çok doğru laflar ama nerden çıktı Ahmet Kaya'yla helalleşmek? Sonra oturup ağlamak yok 'Bize oy gelmiyor' diye."

Cüneyt Özdemir Ne Helalleşmesi Ya?