ÇYDD, 15 Temmuz Mesajında Devlet İçerisinde Yapılanan Yeni Tarikatlara Dikkat Çekti

TAKİP ET

Çağday Yaşamı Destekleme Vakfı 15 Temmuz'un yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

ÇYDD'nin mesajında, "15 Temmuz 2016 tarihinde bir tarikat yapılanması olan FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve üniter devlet yapısını ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunmuştur." ifadeleri yer aldı.

Fetullahçı terör örgütünün ardından yeni tarikat ve cemaatlerin devlet içinde yapılandığına dikket çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Geleceği inşa edebilmek için tarihten ders almak ve onu anlamak gerekir. Ülkemizde her gün başka bir tarikat ve cemaatin kamuda kadrolaşması, toplumsal hayata yön verme girişimi veya siyasal iktidar ve kamu yöneticileri tarafından sahiplenerek desteklenmeleri haber olmaktadır. Bu durum göstermektedir ki Anayasanın 2. maddesinde düzenlenen Cumhuriyetimizin temel nitelikleri başta laiklik olmak üzere tehlike altındadır. Devlet kurumlarında tarikat ve cemaatlerin kadrolaşma yarışına girmesi ile basına yansıyan haberlere göre adliye, emniyet, ordu, eğitim gibi önemli alanlardaki yoğun tarikat ve cemaat kadrolaşmaları tarihten ders alınmadığını göstermektedir. Devlet içindeki FETÖ kadrolarının tümünün temizlendiği bile net değilken yeni tarikat ve cemaatlerin bu şekilde kadrolaşması tehdit ve tehlikenin ağırlığını artırmaktadır. 

Devlet yöneticileri, tarikat ve cemaatler arasında iyi-kötü, zararlı-zararsız ayrımı yapamaz. Kurtuluş Savaşı yıllarından başlamak üzere siyasal tarihimiz bize göstermektedir ki laiklik, bağımsızlık ve Cumhuriyet için tüm tarikat ve cemaatler bir tehdit ve tehlikedir, derhal kapatılmalıdır! Tarikat ve cemaatlerin  kapatılmasıyla dinin sömürülmesi ve istismar edilmesi önlenecek, şeyhlik - şıhlık düzeni yok olacak, özgür düşünceyi kısıtlayan biat kültürü ortadan kalkacaktır.

çağdaş yaşamı destekleme vakfı çydd 15 temmuz laiklik cumhuriyet