Dağıstanlı ve Çeçenistanlı Muhacirlerden Depremzedelere Destek İçin Yardım Çağrısı

TAKİP ET

Kafkasyalı muhacirler Türkiye genelinde meydana gelen deprem felaketinden sonra, yardım için elini taşın altına koydu.

Türkiye genelinde meydana gelen deprem felaketinden sonra, yardım ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve meydana gelen 200'ün üzerinde artçı deprem sonrasında binlerce bina yıkıldı ve on binlerce insan enkaz altında kaldı.

Dünya'nın dört bir yanından duyarlı insanlar Türkiye'ye yardım etmek için harekete geçti. Pek çok ülke deprem bölgesine arama kurtarma ekibi sevk ederken, Kafkasyalı muhacirler de yardım için elini taşın altına koydu.

Ajans Kafkas'ın yaptığı habere göre, Çeçen Kafkas Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAFKASDER) Başkanı Ali Vishaciyev, " “Bizlere zor zamanlarımızda gerekli her türlü yardımı yapan, sahip çıkan ve bildiğimiz üzere yaşanan son depremlerden dolayı acı kayıplar veren Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek ve gerekli tüm yardımları yapmak için sizlere çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye'deki ve dünyadaki Çeçenlerin Türkiye'ye yardım için bağış kampanyası başlattığı öğrenildi. 

Ajans Kafkas'ın bir başka haberine göre, Dağıstanlı muhacirler de arka arkaya açıklamalar yaptı. 

Yetimlerimiz Derneği Başkanı Özden Üner, "Dağıstan’dan Türkiye’ye gelen muhacirler olarak, İmam Şamil’in torunları olarak biz her zaman Türk milletinin yanındayız. Biz her türlü yardıma hazırız. Ne yapabiliyorsak bununla ilgili yetkililerin emri doğrultusunda çalışmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Şeyh Şamil Derneği Başkanı Şamuel Turhan ise, "Sizlerden en ufak bir yardım dahi olsa yapmanızı rica ediyoruz. Depremzedelerin kullanımı için kışlık giysiler, kişisel hijyen ürünleri, bebek bezleri, gıda veya fiziksel olarak yardıma davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Turhan sözlerine şöyle devam etti: 

"Biz muhacirler, evini barkını terk etmiş insanlar olarak kardeşlerimizin durumunu kimsenin anlamadığı kadar anlıyor ve yüreğimizde hissediyoruz. Tarih boyunca kardeşliğimizin olduğu bu milletin kadirşinaslığını, yardımseverliğini ve insanlığını bizler çok iyi biliyoruz."

dağıstan çeçenistan deprem depremzede şeyh şamil imam şamil