Dağlık Karabağ ile Alakalı Kanada Türkiye'ye Askeri İhracatını Askıya Aldı

TAKİP ET

Kanada, Dağlık Karabağ'da Türkiye'nin Azerbaycan'a temin ettiği silahlarda kendi askeri teçhizatının kullanıldığı iddiası üzerine, Türkiye için askeri ihracat lisansını askıya aldığını duyurdu.

Azerbaycan'ın Türk Baykar şirketi tarafından yapılan insansız hava araçlarını kullandığı iddia ediliyor. Ottawa yönetimi mayıs ayında Kanadalı L3Harris Wescam şirketine, görüntüleme ve hedefleme sistemlerini bir Türk drone üreticisine ihraç etme izni verdi. Kanadalı silah kontrol grubu Project Ploughshares, Azerbaycan Hava Kuvvetleri tarafından yayınlanan hava harekatlarının videosunda kullanılan dronların, Kanada merkezli L3Harris Technologies LHX.N birimi olan L3Harris Wescam tarafından yapılan görüntüleme ve hedefleme sistemleriyle donatıldığını gösterdiğini söyledi.

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, Dağlık Karabağ için Türkiye'nin Azerbaycan'a temin ettiği silahlarda kendi askeri teçhizatın kullanıldığı iddiası üzerine yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Bakan açıklamasında "Kanada teknolojisinin kullandığı iddialarını araştırmak için Türkiye'ye bu alanda yapılan ihracat için lisanların askıya alınmasını istedim. Kanada, Dağlık Karabağ'da devam eden ve sivil kayıplara yol açan çatışmadan endişe duymaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

kanada silah ihracatını askıya aldı türkiyeye yaptırım azerbaycan dağlık karabağ ermenistan kanada dış işleri bakanı açıkladı türkiyeye askeri ihracatını askıya aldı