Dağlık Karabağ'de Son Durum: 4 Şehir, 193 Köy ve 3 Kasaba İşgalden Kurtarıldı

TAKİP ET

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altında bulunan 4 şehir, 193 köy, 3 kasaba ve Murovdağ Zirvesi'ni işgalden kurtardı.

Azerbaycan ordusunun 30 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'ı kurtarmaya yönelik başlattığı harekat hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan ordusu, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı ile 193 köy, 3 kasaba ve Murovdağ Zirvesi'ni işgalden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun son olarak Cebrail'de 3, Gubadlı'da 3, Zengilan'da 2 köy olmak üzere toplam 8 köyün daha işgalden kurtardığını açıkladı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, 27 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları sonucu 91 Azerbaycanlı sivilin yaşamını yitirdiği, 400 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Başsavcılık, hayatını kaybedenlerin 11'inin çocuk, 27'sinin ise kadın olduğunu belirtirken, yaralıların 14'ünün bebek, 36'sının çocuk, 101'inin ise kadın olduğunu açıkladı. Ermenistan'ın saldırılarında ayrıca aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.

Ermenistan'ın saldırılarında şu ana kadar 2 bin 442 ev, 92 apartman ve 428 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Azerbaycan Ermenistan Aliyev paşinyan Dağlık Karabağ Cebrail zengilan şuşa