Daire 16 Mücadeleyi Kazandı

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir apartmanın önündeki kulübede yaşayan 'Köpük' isimli köpeğin yerinde kalmasına karar verildi.

Müzik öğretmeni Özay Kaya oturduğu apartmanın önündeki kulübede yaşayan köpeğin komşuları tarafından gönderilmek istenmesine tepki göstermiş, Kaya'nın isyan ettiği anların görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmıştı. 'Daire 16' olarak yayılan görüntülerin ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendilerine köpeğin alınması yönünde bir talep gelmediğini belirterek, Köpük'ün yerinde kalacağını söyledi.

Belediyeye gelen herhangi bir şikayetin olmadığını ve bu sebeple köpeğin yerinde kalmaya devam edeceğini belirten Sarıkurt, "Mevzuatla ilgili olarak  bir sıkıntı yok. Orada bahsedilen sokak hayvanımızla ilgili bir şikayet olmamış. Zaten hayvanların hangi şartlarda alınacağı mevzuatta belli. Dolayısıyla bize ulaşan bir şikayet  söz konusu değildir. Tabi karşılıklı olarak birbirimizi hissetmeye, sokak hayvanlarımıza sahip çıkarken birbirimizle ilgili insaniyeti da dikkate almaya ihtiyacımız var. Beraber baktıkları sahip, çıktıkları sokak hayvanı ile  ilgili onu uzaklaştırılmasıyla ilgili bir şikayetin olduğu noktasında, aynı şartlarda sokak hayvanlarının geçici bakım evlerine alınacağı ne kadar süre ile kalacağı, ne kadar süre ile ilgili bırakılacağı ile ilgili  mevzuatta tariflenmiş. Biz azami şekilde mevzuat çerçevesinde hareket etmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz yakın zamanda mevzuat değişti. Mevzuat gereği belediye olarak yıllardan beri kaynak ayırıyoruz. Biz kurallara uyarak şehrimizde yaşayan canlara sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

 

daire 16 köpek köpük yerinde kalacak özay kaya