Daireyi Boş Gören Hırsızlar Kapıyı Çaldı: 'Geldim Kapıya, Anahtar Elimde Kaldı'

TAKİP ET

Bir apartmana giren hırsızlar, daireyi boş bulunca evin kapısını çaldı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi, Kooperatifler Mahallesi, Kurt İsmail Paşa, 7. Sokak'ta bulunan Şebnem Apartmanı'nın zemin katındaki daire, içeride oturan kiracının çıkması nedeniyle bir süredir boştu.

Evin boş olduğunu fark ederek daireye giren hırsızlar, içeride çalınacak eşya bulamayınca dairedeki muslukları, kalorifer peteklerini, prizleri, duvarların içinden geçen kabloları, evin çelik kapısını söküp çaldı.

Şebnem Apartmanı sakinleri dairenin kapısının yerinde olmadığını görüp ev sahibine haber verince ev sahibi Hasan Polat, daireye geldi ve dairenin kapısının yerinde olmadığını gördü.

"Geldim Kapıya, Anahtar Elimde Kaldı"

Ev sahibi Hasan Polat olaya ilişkin "Dairemizdeki kiracı çıkınca bir süre boş kaldı. Komşuların bize haber vermesiyle geldik. Hırsızlık olayı olmuş dediler. Daireyi kontrol etmek için geldim kapıya, anahtar elimde kaldı, bir baktım kapı ve panjuru çalmışlar. İnsanın aklına gelmez hırsızın kapıyı çalması. Dairenin içindeki priz, lavabo muslukları, kalorifer peteklerini ve duvarın içindeki kablolar, ampulleri, tesisata kadar komple söküp götürmüşler" diye konuştu.

Hasan Bana 'Kapıyı Çalmışlar' Dedi, Şaka Yapıyor Sandım

Hasan Polat'ın arkadaşı Muhammed F. ise "Ben dışarıdaydım, Hasan bana, 'kapı yok kapıyı çalmışlar.' Şaka yapıyor sandım, 'kapı nasıl çalınır' dedim. Geldim baktım, gerçekten kapıyı çalmışlar. Bugüne kadar birçok hırsızlık olayını duyduk ama kapının çalınmasına ilk defa şahitlik ettik. Camları kırmışlar, yani dairede pek bir şey kalmamış, dört duvar kalmış, geri kalan her şeye zarar vermişler ve çalmışlar" ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatan polis ekipleri hırsızları yakalayarak kapıyı Hasan Polat'a teslim etti.

diyarbakır daire kapıyı çaldılar hırsızlar anahtar elimde kaldı hasan polat