Damla Demir'in İntiharına Neden Olan İstismarcı Komşu Salıverildi

TAKİP ET

İntihar eden 16 yaşındaki Damla Demir'in tırnaklarından çıkan doku örnekleri ile DNA'sı eşleşen komşusu ev hapsi şartıyla salıverildi.

(Fotoğraf: Onedio) 16 yaşındaki Damla Demir 20 Mayı 2021'de evinde kendini asarak intihar etmişti. Demir'in telefonu inceleme altına alınmış ve genç kızın uğradığı cinsel istismara ilişkin ayrıntılar tespit edildi.

Damla Demir'in intiharına ilişkin bıraktığı notta istismarcı komşu M.K. ,(56) için "Benden büyük yaşlı, sapık" dediği ortaya çıktı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi, Bölümlü Mahallesi'nde 20 Mayıs 2021'de meydana gelen olayda Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Damla Demir, evinde kendisini iple asarak intihar etti. Damla'nın telefonunda yapılan incelemede genç kızın intiharına ilişkin yazdığı notlar fark edildi ve tırnaklarından doku örnekleri alınarak incelendi.

Damla'nın intiharına ilişkin bıraktığı notta "Bir kere öpeceğim deyip kolumdan tuttu. Çok korktum ve bırakmasını söyledim. O yere oturdu, beni çekti. Ben onu itip, eve geçtim. Kimselere bir şey çaktırmayıp, odama geçtim, ağladım. Benden büyük yaşlı, sapık. Biliyorum ilk başta diyeceksiniz ne falan filan. O zaman eşi yoktu. Eşi der; o senin ağabeyin, seni kızı gibi görüyor ama kime inandıracağım kendimi. Zaten böyle giderse ben kendimi öldüreceğim. Sizi çok seviyorum. Ben eşine ihanet edemem, yüzüne bakamam" şeklinde yazdığı öğrenildi.

Telefonunda 'Aşkım Damla' Olarak Kaydetmiş

Damla'nın tırnaklarındaki doku örnekleriyle komşu M.K.'nın DNA'sının uyuşması üzerine M.K. gözaltına alındı ve sevk edildiği adliyede hakkında tutuklama kararı verildi. İnceleme altına alınan M.K.'nin telefonunda genç kızı "Aşkım Damla" olarak kaydettiği ve "Canımın içi özledim seni. Günaydın fıstık. Kızım gel de sana sigara vereyim. Aşkım seni özlüyorum. Ablan gelmeden gel canım, seni özledim. Seni kızım diye çok sevdim, gelmezsen bir daha konuşmam. Kalbini kırdıysam, özür dilerim" şeklinde mesajlar attığı tespit edildi.

Hakkında "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, "taksirle ölüme neden olma" gibi davalardan 3 yıldan 8 yıla kadar ve 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle davalar açılan M.K. ikinci duruşmada ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Canına kıyan 16 yaşındaki kızın ailesi karara itiraz ederken Damla'nın babası Özcan Demir, "Kızımın tırnaklarından dokuları çıktı. Yapmadım diyor ama niye tırnaklarında dokusu çıktı? Bu adam, niye serbest bırakıldı? Ev hapsi verildi, şimdi evinde duruyor. Dilekçe verdim, serbest bırakılmasına itiraz ettim. Tutuklanmasını ve cezasını çekmesini bekliyorum" diye konuştu.

damla demir zonguldak intihar kilimli komşu ev hapsi