Danimarka-Finlandiya Maçı UEFA Kararıyla Askıya Alındı

TAKİP ET

Cristian Eriksen'in baygınlık geçirdiği karşılaşmanın UEFA kararıyla askıya alındığı bildirildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'nda bulunan Danimarka ve Finlandiya'nın karşı karşıya geldiği müsabakanın 43. dakikasında Danimarkalı milli futbolcu Cristian Eriksen baygınlık geçirdi. Eriksen'in saha kenarına yakın bir noktada yere yığılması üzerine maçın hakemi oyunu durdurdu.

Hakem oyunu durdurarak Eriksen'in yanına koştu ve sağlık ekiplerini derhal sahaya çağırdı. Sahaya acil olarak giren sağlık görevlilerinin Eriksen'e 15 saniye içinde kalp masajı yapmaya başladığı görüldü.

Sağlık görevlileri acil olarak sahaya girip Eriksen'e müdahale ederken Danimarka'nın milli futbolcuları Eriksen'in ve sağlık görevlilerinin etrafını sardılar.

Cristian Eriksen'in sahadan çıkarılırken bilincinin yerine geldiği görüldü.

Cristian Eriksen'in 43. dakikasında baygınlık geçirdiği müsabakanın UEFA kararıyla askıya alındığı bildirildi. UEFA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kopenhag'da oynanan UEFA EURO 2020 maçı, tıbbi bir acil durum sebebiyle askıya alındı" ifadelerine yer verildi.  Danimarka Futbol Federasyonu'ndan yapılan ilk açıklamada Eriksen'in sağlık durumunun kontrol altında olduğu, bazı testler için hastanede tutulduğu belirtildi. 

Eriksen'in menajeri Schoots, futbolcunun durumunun iyi olduğunu ve konuşabildiğini, ailesinin yanında olduğunu açıkladı. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, Danimarka ve Finlandiya takımlarından gelen talep üzerine karşılaşmanın kalan kısmının bu akşam Türkiye saatiyle 21.30'da başlanarak oynanacağı bildirildi.

Maçın ilk yarısının son dakikalarında hayati tehlike yaşayan 29 yaşındaki futbolcu Cristian Eriksen'in adı şu anda Parken Stadyumu'ndaki binlerce taraftar tarafından haykırılıyor.

Danimarka-Finlandiya Maçı UEFA Kararıyla Askıya Alındı