Danimarka, Koronavirüs Pasaportu Uygulamasına Başladı

TAKİP ET

Danimarka, 'Coronapas' isimli koronavirüs pasaportu programını başlattı.

Danimarka, ‘Coronapas’ isimli koronavirüs pasaportu programını başlattığını duyurdu. Pasaport uygulamasının aşılanma verilerine göre kademeli olarak diğer işletmeleri de kapsayacağı ifade edildi. 

Avrupa’da pasaport uygulamasını kullanacak ilk ülke olan Danimarka, “Korona pasaportu, bir vatandaşın aşılanmış olduğunu, daha önce enfekte olmuş (bağışıklık) veya son 72 saat içinde negatif test edilmiş olup olmadığına dair belgeyi gösterir” şeklinde açıklama yaptı.

Zaruri olmayan işletmelerin açılması için uygulanacağı belirtilen programda Coronapas’ı alabilmek için kişilerin; 2 doz aşılanmış olmaları, 12 hafta önce koronavirüs geçirmiş olmaları ya da son 72 saat içinde koronavirüs testinin negatif çıkmış olması gerektiği belirtildi

Hem mobil cihazlardan uygulama olarak kullanılacak hem de doküman şeklinde kullanılabilecek uygulamanın; mayıs ayının sonunda aşılama, test durumu ve bağışıklık hakkındaki çeşitli bilgileri tek bir kapsamlı çözümle bir araya getireceği belirtildi.

Kuaför, güzellik salonları ve sürücü okulları dahil olmak üzere belirli işletmelere, Coronapas ile giriş yapılacağı ve uygulamanın kademeli olarak Mayıs ayı içinde restoranlar gibi diğer işletmeleri de kapsayacağı ifade edildi. Adalet Bakanlığı ise Coronapas’i olmayanları işletmelerine alan işletme sahiplerine, 400 ila 6 bin Euro para cezası uygulanacağını açıkladı. 

danimarka aşı pasaportu koronavirüs uygulama