Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe Tahttan Resmen Çekildi: Yerini Oğlu Prens Frederik Aldı

TAKİP ET

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe tahttan resmen çekildi. Yerini oğlu Prens Frederik aldı.

Danimarka'nın 83 yaşındaki Kraliçesi 2. Margrethe, 52 yıl sonra tahttan resmen çekildi. Ülkenin yeni kralı 2. Margrethe'in oğlu Prens Frederik oldu. 

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, Danimarka Kabinesi ile yaptığı toplantının ardından tahttan çekilme beyanını imzlayarak, 52 yıl sonra tahttan çekilmiş oldu. Yerini ise oğlu Prens Frederik aldı. 

Kraliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Kraliçe Margrethe'in tahttan çekilme beyeanını imzalayarak resmen tahttan çekildiği ve oğlu Prens Frederik'in kral unvanını aldığı belirtildi. 

Kraliçe Margrethe'in tahttan çekilmesinin ardından Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, başkent Kopenhag'taki Christiansborg Sarayı'nın balkonuna çıkarak, veliaht Frederik'in kral olduğunu ilan etti. Frederik; Danimarka, Grönland ve Faroe Adaları'nın kralı oldu. 

Kral Frederik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

"Umudum yarının birleştirici kralı olmaktır. Bu, hayatım boyunca üstlendiğim bir görev. Gururla, saygıyla ve keyifle üstlendiğim bir görev”

2. Margrethe, babası Kral 9. Frederik'in 1952 yılındaki ölümünün ardından tahta geçerek, Danimarka tarihinin en uzun süre görev yapan kraliyet üyesi oldu. 

danimarka kraliçe kral frederik grönland faroe adaları kraliyet ailesi