Danimarka Suriyelilerin Oturma İzinlerini Yenilemedi

TAKİP ET

Danimarka, ülkesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların oturma izinlerini yenilemedi.

Geçtiğimiz yazdan bu yana başladığı uygulama ile Suriyeli göçmenlerin oturma izinlerin iptal etmeye ve göçmenlerin oturma izinlerini yeniletme taleplerini geri çevirmeye başlayan Danimarka hükümeti bu politikası için "Suriye'nin belirli bölgelerinde güvenlik durumunun ciddi ölçüde iyileştiğini" gerekçe göstermişti.

Danimarka'nın söz konusu girişiminin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşındığı belirtilirken olaya ilişkin olarak Birleşik Krallık'ta faaliyet yürüten Guernica 37 hukuk bürosundan "Danimarka'daki durum epey endişe verici. Suriye'nin bazı bölgelerinde doğrudan çatışmadan kaynaklanan şiddet olayları azalmış olsa bile hala yoğun bir siyasi şiddet tehdidi bulunuyor. Avrupa'dan dönen mülteciler de güvenlik güçleri tarafından hedef alınıyor" açıklaması geldi.

Büronun yaptığı açıklamada Danimarka'nın çabasının başarılı olması halinde diğer birçok Avrupa ülkesinin buna benzer faaliyetlere girmesinin muhtemel olduğu belirtildi. Nüfusu 6 milyona yaklaşan Danimarka 40 bine yakın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Esad: Vatanın Bağrına Geri Dönün

Ülkesinde "kendi çalıp kendi oynadığı" göstermelik seçimlerde kazandığı zaferin ardından yemin eden Esad, yemin töreninde yaptığı konuşmada dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Suriyelilere seslenerek "Kendisini aldatan, vatanın düşüşüne ve devletin çöküşüne dair bahse giren herkese, vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Danimarka Suriyelilerin Oturma İzinlerini Yenilemedi