Danıştay'ın İptal Ettiği İhale, Aynı Usulle Daha Yüksek Fiyata Aynı Firmaya Verildi

TAKİP ET

Bursa'da 'pazarlık usulüne göre' yapıldığı gerekçesiyle Danıştay tarafından iptal edilen ihale, aynı usulle ve daha yüksek fiyata aynı firmaya tekrar verildi.

Danıştay'ın 'pazarlık usulüne göre' gerçekleştirildiği gerekçesiyle iptal ettiği Bursa metro ihalesi, aynı usulle tekrar ihale edildi. Danıştay'ın iptal kararına rağmen yeniden görülen ihalede, fiyat 3 milyon TL yükseltilerek aynı firmaya verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Tam kapanmada tam usulsüzlük yapılıyor. Danıştay’ın iptal gerekçesi olan ‘pazarlık usulüyle ihale’ tekrar yapıldı. İhale aynı firmaya bu kez daha yüksek bedelle verildi. Nereden bakarsanız bakın hukuksuzluk ve kamu zararı var" ifadelerini kullandı.

Danıştay'ın "istisna olması gerekirken ‘21-B’ pazarlık usulüyle belli firmaların davet edilerek yapılmasının rekabete aykırı olduğu" gerekçesiyle iptal ettiği ihalenin tekrar yapılmasına tepki gösteren Akın, ortada büyük bir usulsüzlük olduğunu dile getirerek "Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) söz konusu ihalenin iptal edilmesine neden olan pazarlık usulüyle tekrar ihale süreci başlatmak için bu hafta başında düğmeye bastı. Kapalı olduğu gerekçesiyle iptal edilen ihaleye yine kapalı şekilde sadece bazı firmalar davet edildi. İhale aynı firmaya bu kez daha yüksek bedelle verildi. Daha önce 1.6 milyar TL olan bedelin 1.9 milyar TL’ye çıktığını duyuyoruz. Hem usulsüzlük yapılıyor hem de 300 milyon lira tutarında kamu zararı yaratılıyor. Bu ihaleyi şeffaf bir şekilde yapsaydınız ne iptal edilirdi ne de ikinci kez yapılan ihalede bir kamu zararı oluşurdu. Tam kapanmada tam usulsüzlük yapılıyor" dedi.

 

danıştay bursa iptal edilen ihale tekrarlandı aynı usulle aynı firmaya daha yüksek bedelle fiyatla daha yüksek bursa metro ihalesi ahmet akın chp genel başkan yardımcısı açıklama usulsüzlük pazarlık usulü gere