Darbedilen Kadını Kurtarmak İsterken Öldürülen Boks Antrenörünün Annesi İsyan Etti

TAKİP ET

Konya'da darbedilen bir kadını kurtarmak isterken öldürülen boks antrenörü Orhan Çumralıgil'in annesi "Bizim ciğerimiz yandı onlarınki de yansın" diyerek isyan etti.

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Arafat Sokak'ta geçen yılın 27 Mayıs'ında apartmanın girişinde, alkollü oldukları öne sürülen Fatih Özçiftçi (28) ve Yaşar Karadeniz (29) tarafından darbedilen bir kadına yardım etmek isteyen Dündar Kömürcü (42) ve Orhan Çumralıgil (35) arasında tartışma çıkmış, olayın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Dündar Kömürcü ile Orhan Çumralıgil bıçaklanmıştı.

Olayın ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Çumralıgil,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, haklarında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılan sanıkların müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.


Yargılanma Başladı


Tutuklu Yaşar Karadeniz ve Fatih Özçiftçi, Orhan Çumralıgil'e yönelik 'kasten öldürme', yaralanan Dündar Kömürcü'ye yönelik ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. 

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Özçiftçi, Yaşar Karadeniz, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.


"Kendimi Kaybettim Hatırlamıyorum"


Sanık Yaşar Karadeniz yaptığı savunmada, olay günü birlikte vakit geçirdiği sevgilisi Ayşenur E'nin kendisinden ayrılmak istediğini, bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını öne sürdü.

"Evde otururken, alkol alıp yemek yerken, komşum olan Ayşe Nur'u çağırdım. Çocuğuyla birlikte geldi. Ayşe Nur ile 2 aydır birlikteyiz. Aramızda tartışma çıktı. Ayşe Nur'a evden gitmesini söyledim. Tartışarak kapıya çıktık. Sesler üzerine güvenlik geldi. Sessiz olmamız konusunda bizi uyardı. Daha sonra da yan daireden 2 kişi çıktı. Dinlemeden üzerimize hızla geldiler. Ben 'Gelmeyin bir şey yok' diyerek geri çevirmek istedim. Orhan, bana yumruk attı. Ben kendimi kaybettim. Yere yığıldım. Bundan sonrasını hatırlamıyorum ama sonrasında Fatih'e saldırmışlar. Fatih de evden bıçak alarak ikisini de yaralamış. Orhan'ın yumruğuyla korku ve paniğe kapıldım. Kendime geldiğimde ikisi de yerde yatıyordu. Yaşıyor mu diye Orhan'ın ayağını ayağımla dürttüm ama tepki vermedi. Kazan dairesi koridorunda Dündar yatıyordu. Ona gittim. Eliyle karnını tutuyordu ve durumunun iyi olduğunu söyledi."

Suçlamaları reddeden Karadeniz, beraatini istedi.


"Bunlar Vahşi"


Duruşmada müşteki olarak dinlenen Turhan Çumralıgil, "Bunlar vahşi. Oğlumu 3 kez bıçaklamışlar. Şikayetçiyim" dedi.

Acılı anne Emine Çumralıgil ise 5 yaşındaki torunu Elif'in yetim kaldığını belirterek, "Bizim canımızı aldılar, ciğerimizi yaktılar. Bir tane evlat yetim kaldı. Her zil çaldığında 'Babam mı geldi?' diyor. 'Babamı arayın, gelsin, ne zaman gelecek?' diye soruyor. Bunları Allah'a havale ediyorum. En ağır cezayı alsınlar" dedi.

Mahkeme heyeti, beyanları dinledikten sonra sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

orhan çumralıgil yaşar karadeniz cinayet fatih özçiftçi en ağır cezayı alsınlar ceza katil