Darp Edilen Çocuk İçin Polis, Doktor ve Bekçiye Soruşturma

TAKİP ET

Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir çocuğu darp eden polis ve bekçi ile 'sağlam' raporu veren doktora soruşturma açıldı.

Batman’ın Cudi Mahallesi’nde 13 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki bir çocuğu darp eden polis ve bekçiler ile çocuk için sağlam raporu veren doktor hakkında yapılan suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı.

Aktarılan haberlere göre, Batman Barosu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, polis, bekçi ve doktor hakkında işlem yapılması istendi. Suç duyurusu dilekçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü'nde "görevli memura mukavemet"ten işlem yapılan V.S., bekçi ve polislerce darp edildiği görüntülere yansımasına rağmen adli muayene için götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "sağlam raporu" verilmesinin "görevi ihmal" olduğu belirtildi. 

Görevi İhmal

Sağlam raporundan sonra V.S.'nin götürüldüğü özel hastanede verilen darp raporu ile olayın görüntülerini savcılığa teslim edildiği suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlam raporu düzenleyen doktor hakkında "görevi kötüye kullanma", polis ve bekçiler hakkında ise "kötü muamele" ile "kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

bekçi polis doktor şiddet batman soruşturma çocuk darp sağlam rapor