DASK'ın İktidara Sorması Gereken Soruları Vatandaşa Sorduğu Video 'Korkutucu' Olduğu Gerekçesiyle Kaldırıldı

TAKİP ET

DASK'ın depremlerle ilgili videosu 'korkutucu' olduğu gerekçesiyle kurumun YouTube hesabından silindi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi için bir video yayımladı. Videoda, Türkiye'de beklenen depremler için vatandaşlara ''Ne yapıyorsunuz?'' sorusu soruldu. Büyük zararlar vereceği düşünülen depremler için vatandaşa ''Neden afetten sonraki hayatınızı güvence altına almıyorsunuz?'' sorusu sorulurken afetten sonra 'hayatta kalabilecek' vatandaş sayısının iktidarın denetimlerine bağlı olduğu bilgisi verilmedi.

İnşaat yapım aşamasında gerekli olan denetimlerin yapılmaması sebebiyle en ufak şiddetli depremlerde bile can kaybının yaşandığı Türkiye'de, depremlerde yıkılan 'çürük binaların' sorumlularına bile ceza verilmezken DASK'ın vatandaşlara yönelttiği bu sorunun cevabı 'korkutucu' bulundu.

Jülide Ateş, Pelin Çift ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin yer aldığı reklam videosu televizyon kanallarında yayımlandıktan sonra eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medyadan tepki gösterilen video, 'korkutucu' olması sebebiyle kurumun YouTube hesabından kaldırıldı. 

DASK İçin Ödediğimiz Paraların Hala Var Olup Olmadığını Soralım

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Ben reklamı görünce şaşırmıştım. Önce reklam olduğunu düşünmedim. Acaba dedim, depremle ilgili bir haber mi veriliyor diye düşündüm. Ben en sonunda, bittiği zaman bunun bir DASK reklamı olduğunu anladım. İnsanları sürekli olarak deprem ile korkutmanın, deprem olmadan öldürmek anlamına geldiğini düşünüyorum” dedi.

Jeofizik Mühendisi/Deprem Bilimci Dr. Savaş Karabulut ise “Geç olmadan, DASK için ödediğimiz paraların ne kadar olduğunu ve hala var olup olmadığını veya nerede kullanıldığını, depreme hazırlık için deprem öncesinde kullanılıp, kullanılamayacağını soralım” diyerek önemli bir konuya değindi.

 

dask doğal afet deprem video reklam kaldırıldı engin altan düzyatan jülide ateş