Daunte Wright'ı Öldüren Polis İstifa Etti

TAKİP ET

ABD'nin Minnesota eyaleti Indianapolis şehrinde 20 yaşındaki zenci genç Daunte Wright'ı öldüren polis ve olayın kaza olduğunu iddia eden polis şefi istifa etti.

Minnesota eyaletine bağlı Indianapolis şehrinde trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle durdurulan aracın sürücüsü olan 20 yaşındaki zenci genç Daunte Wright'ı silahla vurarak öldüren polis memuru Kim Potter ve Wright'ın öldürülmesinin "kaza" olduğunu savunan polis şefi Tim Gannon görevinden istifa etti.

Zenci gencin ölümünün ardından binlerce kişinin katıldığı Brooklyn'de düzenlenen protestoları takiben gelen istifa haberleri protestocuları teskin edebilmiş değil.  Brooklyn Center Belediye Başkanı Mike Elliott'a sunduğu istifa mektubunda kullandığı "Polis olmanın ve topluma en iyi şekilde hizmet etmenin her dakikasını çok sevdim" ifadesine karşı protestoculardan tepkiler yükseldi. Bir sosyal medya kullanıcısı "Wright'ı vururken de polis olmayı seviyor muydun" sözleriyle tepki gösterdi.

Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris cinayetle ilgili tepki içeren açıklamalar yaptı ve Başkan Biden Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bugün Daunte Wright ve ailesini ve yaşadıkları acı, öfke ve travmayı düşünüyorum. Eksik bir soruşturma beklerken, ileri gitmek için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz:Hiç kimse hukukun üstünde olduğunu sanmasın diye, güveni yeniden inşa etmek ve hesap verebilirliği sağlamak" ifadelerini kullanırken Başkan Yardımcısı Kamala Harris,  "Dualar yeterli değil. Daunte Wright hâlâ aramızda olmalıydı. Soruşturma sürerken, ulusumuzun adalete ve şifaya ihtiyacı var ve Daunte'nin ailesi çocuklarının niçin öldüğünü bilmesi gerekiyor-bunu bilmeyi hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Daunte Wright'ı Öldüren Polis İstifa Etti