Davutoğlu: Aday Kim Olursa Olsun Türkiye'yi 6 Genel Başkanın Ortak İradesi Yönetecek

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili 'Ortak aday kim olursa olsun Türkiye'yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin genel merkezindeki İl Başkanları toplantısında konuştu. Ülkenin tarihi bir eşikte olduğunu, seçime daha bir yıl olmasına rağmen erken seçim de yapılabileceğini söyleyen Davutoğlu, “Bu bizim için son yaz. Seçim bir sene sonra da olsa faaliyet göstereceğimiz başka bir yıl olmayacak” dedi.

Ziyaret ettiği yerlerde hem büyük bir umutla karşılandıklarını hem de insanların çektikleri geçim sıkıntıları ile yüz yüze geldiklerini belirten Davutoğlu, Anadolu’dan “açız” feryatları yükseldiğini söyledi.

Davutoğlu, "Anadolu’dan yükselen bu feryada Ankara’da duyarsız bir ses, kendi yakınları, aileleri dışında hiçbir vatan evladına kulak vermeyen bir ses bu tabloyu reddetti. Sayın Cumhurbaşkanı’na ben buradan sesleniyorum; vicdanlı ol. Sizi iktidara getiren bu milletin vicdanıydı, siz o vicdandan koptuğunuz için bugün ülkeyi de partinizi de kendinizi de uçuruma götürüyorsunuz" diye konuştu.

Davutoğlu şunları söyledi:

İlkeler yerine şahıslar öne çıkarmak ülkeye ihanet etmektir. Biz birbirimize bu taahhütle bağlıyız. Biz sitem kuracağız yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya dışarıdan biri olur, bu ilkeler üzerinde onun taahhüdünü isteriz ve cumhurbaşkanı ilkeler üzerinden bir garantör olur. Aday ilan edildikten sonra o aday tek başına hareket edecekse ortak bir aday çıkarmanın ne anlamı var? Biz o masadayken sadece bir aday belirlenmeyecek önümüzdeki dönem Türkiye’nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz. Bunun önündeki hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz. Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır.

Bu cumhurbaşkanının nasıl denetleneceği, parlamenter sisteme geçene kadar 6 siyasi partinin nasıl etkin olacağının mekanizmasını kurarız, ondan sonra ismi tespit ederiz. Mekanizma kurulmadan isim belirlenmesine izin vermeyiz. Olacak olan önceden isim tartışmak değil, bundan sonra seçilecek cumhurbaşkanı kim olursa olsun bu ilkelere sadık kalacağını temin edecek bir mekanizma kuracağız

Biz kendi şahsi hesaplarımız, siyasi geleceğimiz için bu partiyi kurmadık. Gün gelir buna ihtiyaç hissedilirse, güçlü olduğu dönemde bu iktidara meydan okumaktan çekinmediysem ihtiyaç olursa böyle bir amaç için meydana çıkmak için de çekinmem, kimseden de ruhsat istemem, her senaryoya açık olacaksınız. Bu ülkeyi anket manipülasyonlarına, trol çetelerine, geçmişte terk etmedik, bugün de gelecekte de terk etmeyeceğiz.

davutoğlu ahmet davutoğlu 6lı masa 6 genel başkan gelecek partisi