Davutoğlu: AKP Türkiyesi'nde Özgür Düşünceye Yer yoktur

TAKİP ET

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılması dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili bugüne kadarki en sert eleştirilerisini yaptı

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılması dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili bugüne kadarki en sert eleştirilerisini yaptı. Davutoğlu; "Bugün üniversiteye el koyan da, eğitim hayatına darbe vuran da, futbol kulüplerine, inşaatçılara bulduğu parayı üniversitelerden esirgeyen de, siyasi hırsı ve kini için artık hiçbir engel tanımayan da bizatihi bu Cumhurbaşkanı kararına imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Hiçbir şey bitmedi. Her şey yeni başlıyor." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şehir Üniversiteleri’nin kapatılmasına sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: ”Cumhurbaşkanı Erdoğan bu attığı imza ile tarihe üniversite kapatan siyasetçi olarak geçmiştir. Konuyla ilgili Nisan ayında TBMM’den geçen yasada olduğu gibi bu kararı da bir gece yarısı yayınladılar. Gece yarısı yayınlayınca kararın vahametini örtebileceklerini zannediyorlar. Halbuki gecelerin de mutlak ve şaşmaz bir şahidi olduğunu unutuyorlar. Bir gece yarısı kararıyla, Türkiye’nin en kaliteli eğitim kurumlarından birine darbe yaptılar. Daha doğrusu Türkiye’nin geleceğine, gençlerin hayallerine ve bir bütün olarak Türkiye’nin eğitimine darbe yaptılar. Cumhurbaşkanı attığı bu imza ile nasıl bir Türkiye görmek istediğini de ilan etmiştir. Cumhurbaşkanı, AK Parti ve 28 Şubatçı ortaklarının Türkiye’sinde özgür düşünceye, bilgiye, liyakate ve emeğe yer yoktur. Onların Türkiye’sinde akla, ahlaka ve vicdana yer yoktur. Daha da önemlisi gençlere yer yoktur.”  "Üniversite İle İlgili Bütün İddialar Düzmece  ”Farklı bir düşünceniz, görüşünüz, bağımsız bir yapınız varsa tehdit görülürsünüz ve cezalandırılırsınız.  Bu kararın ne yazık ki hiçbir açıklaması yok. Herkes biliyor. Arazi tahsisi tartışmasının da, banka kredisi kandırmacasının da, ödemeler gecikiyor mazeretinin de bir düzmeceden ibaret olduğunu herkes biliyor. Hiç hicap duymadan bu üniversitenin kuruluşuna emek verenleri dolandırıcılıkla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm bunların gerçek olmadığını son derece iyi biliyor. Bugün benim gibi birçok insanın içi yanıyor. Son seçimlerde AKP’ye oy veren milyonlarca insanın da içi yanıyor buna adım gibi eminim. Hiçbiri Erdoğan’ı üniversite kapatsın, binlerce öğrenciyi ortada bıraksın, Türkiye’nin en değerli akademisyenlerinden, beyinlerinden bir kısmını işsiz bıraksın diye seçmedi.”