Davutoğlu: Bahçeli Ses Çıkaramadığı İçin Bizim Sesimizi Gürültü Zannediyor

TAKİP ET

Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik olarak 'Serok Ahmet çok ses çıkarıyor' demesinin ardından Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'ye yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Serok Ahmet çok gürültü çıkarıyor" sözlerine cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor” dedi.

Konuşmasının devamında Davutoğlu AKP hükümetinin yanlış politikalarına Bahçeli'nin ses çıkaramadığını söyledi. Örnek olarak ise 2019 Yerel Seçimleri öncesinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın ekranlara çıkarılmasıın hatırlattı.

Davutoğlu, "Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor. Neye ses çıkaramıyor? Öcalan’ı televizyona çıkardılar, ses çıkarmaz. Bir akademisyen Abdullah Öcalan’dan mektup getirir, yasalara aykırı olarak ses çıkarmaz." diyerek Bahçeli'yi eleştirdi.

Davutoğlu ayrıca dün TV ekranlarında teröristbaşı Öcalan'a devletin 'yanlış yaptık' diyerek onu cezaevinden çıkaracağını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de değinerek "En küçük ortak Abdullah Öcalan televizyonlara çıkacak diyor, ses çıkarmaz" ifadelerini kullandı.

Muhalefet kanadından gelen erken seçim taleplerine Davutoğlu da şu şekilde değindi:

“Bahçeli bugün erken seçim olmayacağını söylemiş. Eğer Bahçeli bir dönemde erken seçim olmayacak demişse bilin ki mutlaka olacak demektir. Ecevit’e hürmetini ifade etti, ülke erken seçime gitti. Şimdi Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı ilan ediyor, 2023 yılında bir sonraki seçimde ve erken seçim olmayacak diyor. 2018’de Bahçeli ve Erdoğan milletin huzuruna gidip ‘erken seçime bahsetmek vatana ihanet’ derken, Mayıs’ta erken seçim kararı aldılar. Bu demektir ki Bahçeli ne zaman erken seçim yok derse, bir erken seçim olur bu memlekette.”

ahmet davutoğlu devlet bahçeli erken seçim abdullah öcalan