Davutoğlu: Başbakanken Kullandığım Uçakla Uyuşturucu Taşındı

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin uyuşturucuyla mücadele programını açıkladı. Davutoğlu programda "Son 30 yılın cumhurbaşkanlarını taşıyan uçak müzede teşhir olarak sunulması gerekirken bu uçak içinde kokainle yakalandı ve Brezilya'da el kondu" diye konuştu.

Programda "ülke adına utanç duyduğu bir olayı" anlatmak istediğini belirten Ahmet Davutoğlu, Özal döneminde cumhurbaşkanlarının kullanması için ilk kez alınan bir uçak olduğunu hatırlatarak bunu kendisinin de kullandığını söyledi. 

"Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak" dediği uçağın bir şirkete 1,5 milyar dolara satıldığını belirten Davutoğlu, "Ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri Bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanı'nın sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez. Şimdi nerede bu uçak ne oldu o dava biliyor muyuz? Basını kontrol ederseniz, yayın yasağı getirirseniz bir süre bu olayı göz ardı edebilirsiniz ama bu millet bunu unutmaz" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun Uyuşturucu Taşıyan Uçağın Sahibiyle de Fotoğrafı Çıktı

"Uyuşturucuya Karşı Teşkilat Kuracağız"

Gelecek Partisi'nin uyuşturucuya karşı temel stratejisini sıralayan Davutoğlu, "Birincisi koruyucu tedbirler, ikicisi önleyici tedbirler ve üçüncüsü rehabilitasyon. Uyuşturucu, tam saha markajı olmadan engellenemez. Önleyici tedbirler bağlamında Türkiye öncü ülke olarak görülüyordu. 5 aşamada bir süzgeç stratejisi uygulayacağız. Birincisi kaynağı önleme. Çok özel bir teşkilat kuracağız. Uyuşturucu bir nevi pandemiye, bir yönüyle de teröre benziyor. Hızla yayılıyor" diye konuştu.

Oluşturulacak olan "süzgeç"in uyuşturucuyu limanlar ve kara yollarında durduracağını anlatan Davutoğlu, "Türk limanları, karayolları geçişleri uyuşturucu trafiği yerleri olmaktan çıkacak. Kıbrıs’ta bu iddiaların odağındaki isimi kim neden öldürdü? Limanlardan sonra Türkiye içindeki tüm uyuşturucu dağıtım yerleri yerle bir edilecek. Uyuşturucu ile mücadeleyi tek bir merkezden yöneteceğiz. Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuracağız" dedi.

davutoğlu başbakaneken başbakanken kullandığım uçakla Uyuşturucu taşındı akp gelecek partisi ahmet davutoğlu