Davutoğlu: Bu Milletin Yoksulluğu İle Alay Etmeyin

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Genel Kongresinde Cumhur İttifakını eleştirdi

Gelecek Partisi'nin Ankara'da yapılan 1’inci Olağan Genel Kongresinin açılışında konuşan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de yönetme kabiliyetini, karar alma iradesini kaybetmiş ve paralel bir evrende yaşayan bir iktidar olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sert sözlerle eleştirerek, “Bu sistem var oldukça krizden başka bir şey üretemez, üretmesi söz konusu olamaz” dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Erdoğan, “evime ekmek götüremiyorum” diyen esnafa mütekebbir bir edayla keyif çayı verirken, Bahçeli askıda ekmek projesi ile yoksulluğun ulaştığı düzeyi tam bir acziyet ile teşhir etmektedir. Madem keyfi çay veriyorsunuz, Bahçeli’yi çağırın beraber keyfedin. Bu milletin açlığıyla yoksulluğuyla alay etmeyin. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var olduğu sürece bu iktidarın ülkeyi yönetmesi, ekonomiyi yönetmesi, dışişlerini yönetmesi, sağlığı ve eğitimi yönetmesi mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi liyakatsizliği, keyfiliği ve dolayısıyla düpedüz akılsızlığı ve yozlaşmayı kurumsal hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu iktidar muhalefet Cumhur ittifakı